Două ursoaice cu pui au coborât pe străzile din Buşteni. Jandarmii au intervenit pentru a alunga animalele din staţiune

Două ursoaice cu pui şi-au făcut apariţia, luni seară, în staţiunea Buşteni, jandarmii montani intervenind pentru a îndepărta animalele cu ajutorul semnalelor luminoase şi acustice ale autospecialei. În ultima perioadă, numărul animalelor care ies din pădure şi intră în localităţi este tot mai mare, urşii apărând inclusiv în zone de şes din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

06 nov. 2017, 20:05
Două ursoaice cu pui  au coborât pe străzile din Buşteni. Jandarmii au intervenit pentru a alunga animalele din staţiune

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, jandarmi montani au intervenit luni seară în cartierul Cezar Petrescu din oraşul Buşteni pentru alungarea unei ursoaice cu doi pui care a ieşit din pădure şi a ajuns în zona locuită. Câteva minute mai târziu, o altă ursoaică, cu trei pui, şi-a făcut apariţia în acelaşi cartier. Jandarmii au alungat animalele folosind semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei.

Sâmbătă seară, un urs aflat în căutare de hrană a spart uşa şi un geam de la cabana Postăvaru din judeţul Braşov şi a intrat în clădire. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit, iar cabanierii au declarat că în clădirea alăturată celei în care a intrat animalul erau cazaţi 50 de
turişti.

Urşii îşi fac tot mai frecvent apariţia nu doar la munte, ci şi în zonele de şes. În ultima perioadă, localnicii din judeţele Argeş şi Dâmboviţa au văzut urşi pe străzile unor comune şi oraşe din zona de câmpie. Vânătoarea de urşi în România a fost interzisă în urmă cu peste un an.

Citeşte şi Ursul care a încercat să intre sâmbătă noapte în cabana Postavarul a revenit