Douăzeci de persoane reţinute în urma mai multor percheziţii la traficanţi de droguri

Douăzeci de persoane au fost reţinute, iar opt au fost puse sub control judiciar în urma a 36 de percheziţii făcute de procurorii DIICOT Iaşi şi Bacău în mai multe oraşe din cele două judeţe la persoane suspectate de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au ridicat de la inculpaţi un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, aproape un kilogram de cannabis, precum şi instalaţii pentru cultivarea indoor a cannabisului.

22 mart. 2017, 15:32
Douăzeci de persoane reţinute în urma mai multor percheziţii la traficanţi de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Serviciilor Teritoriale Iaşi şi Bacău au efectuat, marţi, 36 de percheziţii domiciliare în Iaşi, Bârlad, Podu Iloaiei, Piatra Neamţ şi Bacău în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În perioada iulie 2016 – martie 2017, procurorii DIICOT Iaşi au documentat activitatea unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă precum şi anterior acestei perioade, prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal cât şi sub formă de substanţă pulverulentă) precum şi droguri de risc pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui„, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, procurorii DIICOT Bacău au făcut cercetări cu privire la un grup infracţional organizat care începând cu luna octombrie 2015 a comercializat droguri de risc şi produse cu efecte psihoactive mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău şi Piatra Neamţ.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile şi substanţele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iaşi, precum şi prin cultivarea «indoor» a plantelor de cannabis de către dealer-ii locali„, conform DIICOT

După acţiune, la sediul DIICOT Iaşi au fost aduse pentru audieri 40 de persoane, iar la sediul DIICOT Bacău au ajuns şase persoane.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza municipiilor Iaşi, Bârlad şi oraşul Podu Iloaiei au fost ridicate un kilogram de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât şi preparate în doze pentru comercializare, 500 de grame de cannabis, şapte cântare electronice, trei pistoale cu gaz şi aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile şi diverse substanţe chimice folosite ca materii prime„, conform DIICOT.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 15 inculpaţi, aceştia urmând să fie prezentaţi, miercuri, Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, în timp ce faţă de alte şapte persoane s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, în timpul percheziţiilor făcute pe raza municipiilor Piatra Neamţ, Bacău şi Iaşi au fost ridicate aproximativ 300 de grame de substanţe vegetale cu efect psihoactiv, cinci plante de cannabis şi instalaţia pentru cultivarea acestora, 32 de grame de cannabis, o balanţă electronică, şase telefoane mobile, un hard-disk şi 3.500 de lei.

Procurorii DIICOT Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpaţi, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, în timp ce o altă persoană a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citeşte şi Percheziţii de amploare în 15 judeţe. Vizate sunt mai multe persoane bănuite de contrabandă şi fals