Dovada că şi copiii unui geniu sunt tot copii. Mărturiile emoţionante legate de Stephen Hawking

Stephen Hawking este cea mai sclipitoare minte a vremurilor noastre, însă savantul este măcinat de o boală necruțătoare care i-a furat abilitatea de a merge și de a vorbi. Legătura lui cu lumea este scaunul cu rotile special dotat cu un sintetizator, dar pentru copiii lui, acesta nu era nimic mai mult decât o jucărie.

18 iun. 2015, 10:59

Filmul ”Teoria întregului” a uimit pe toată lumea anul acesta iar Eddie Redmayne, actorul care l-a jucat pe Hawking în film, a fost premiat cu premiul Oscar. 

Pentru a oferi o performanță atât de bună, tânărul actor și-a petrecut mult timp într-o clinică în care erau tratați pacienți cu boli neuro-motorii, dar și stând de vorbă cu copiii savantului, Lucy și Tim, potrivit Mashable.

De la ei a auzit Redmayne o serie de povești amuzante și înduioșătoare. „Tim spunea lucruride genul «obișnuiam să ne urcăm în căruciorul tatei și să-l folosim ca pe un kart» sau «obișnuiam să înregistrăm înjurături pe sintetizatorul lui și să le redăm»”, povestește actorul. „Asta a fost o adevărată revelație pentru mine pentru că, evident, sunt o familie normală care se confruntă cu o situație extremă, dar prin simțul umorului și prin distracție”, a mai spus el.