Dozele de vaccin anti-Covid Moderna vor fi livrate către statele UE începând de astăzi

Livrările vaccinului COVID-19 produs de Moderna către statele membre UE și SEE încep luni, conform unui anunț făcut de companie.

11 ian. 2021, 15:52
Dozele de vaccin anti-Covid Moderna vor fi livrate către statele UE începând de astăzi
Vaccin Moderna

Livrările de vaccin anti-Covid Moderna către statele membre UE și SEE încep de luni, 11 ianuarie 2021, au transmis reprezentanții Moderna.

Toate livrările de vaccin COVID-19 vor fi realizate de către compania Kuehne + Nagel și vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deținut în Europa.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă și suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuția pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani.

Privesc cu admirație către echipa dedicată care ne-a adus aici și sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor și Comisiei Europene pentru ajutorul și sprijinul acordat în tot acest timp”, declară Dan Staner, vicepreședinte și șef pe regiunea EMEA la Moderna.

Vaccinul a fost autorizat să fie folosit în UE pe 6 ianuarie

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat miercuri, 6 ianuarie, undă verde utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană. Ulterior, miercuri seară, vaccinul a fost autorizat.

Vaccinul a fost autorizat să fie folosit în UE, a confirmat şefa Comisiei Europene, Ursula von Der Layen. „Le oferim europenilor mai multe vaccinuri COVID-19. Cu vaccinul Moderna, al doilea autorizat acum în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze. Și vom avea mai multe vaccinuri. Europa şi-a asigurat până la două miliarde de doze, de potențiale vaccinuri anti-COVID-19. Vom avea mai mult decât suficiente vaccinuri sigure și eficiente pentru protejarea tuturor europenilor„, a afirmat Ursula von der Leyen.

Citește și

Vaccinul anti-Covid Moderna ar putea oferi o protecție de doi ani după administrare. Când vor ajunge primele doze în România

Noi informații despre vaccinurile anti-Covid. Care sunt diferențele dintre Pfizer BioNTech și Moderna