Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Când poate un român care a avut COVID să se vaccineze: Aşa e cel mai bine!

Doctorul Adrian Marinescu a venit cu informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Medicul a vorbit despre cazurile speciale ale românilor care trebuie să aibă grijă când se vaccinează.

21 ian. 2021, 19:29
Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Când poate un român care a avut COVID să se vaccineze: Aşa e cel mai bine!

Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Acesta sublinază, printre altele, că un român care a fost infectat cu COVID îşi poate face vaccinul la distanţă de o lună după ce s-a vaccinat de virus.

Dr Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre vaccinul antiCOVID. Ce trebuie să ştie toţi românii

„Plecăm de la datele ştiinţifice. Mai mult de trei luni nu ţine. Dacă ai trecut prin boală, aş spune aşa. Din momentul în care ai trecut prin simptoatologie, după ce a trecut o lună, te poţi vaccina. La trei luni deja e un risc să se reinfecteze. Eu n-aş risca să mă îmbolnăvesc.

Vaccinurile ne-au arătat de-a lungul timpului că nu a făcut rău, ba dimpotrivă. Tehnica de ARN e veche. Nu integrează nimic în ADN, nu e nimic schimbat. Nimeni nu poate să vină 100% să spună că sunt sau nu că sunt efecte adverse. Efectele de obicei vin pe termen scurt sau mediu.

Nu ştim cât timp oferă imunitate vaccinul. Ne interesează să facem în scurt timp vaccinarea. Să spunem că 60% din masa oamenilor e vaccinată, virusul nu mai circulă. Dacă te vaccinezi, nu te mai îmbolnăveşti.

Dacă oamenii au tratament anticoagulant trebuie să fim precauţi. Trebuie să anunţăm medicul cardiolag dacă putem întrerupe tratamentul două trei zile, dacă nu trebuie anunţat la centrul de vaccinare, se pot lua mai multe măsuri. Medicul de familie pe de altă parte este extrem de important.  Eu aş alege tot Pfizer. În cazul lui am experienţă clară cu un număr mare care s-au vaccinat înaintea mea.”, a declarat Marinescu, la Marius Tucă Show.

Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în România în ultimele 24 de ore, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat de presă. Puţin peste 4.000 au primit astăzi a doua doză din vaccinul împotriva COVID-19.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare anti-COVID la 21 ianuarie. Aproape 40.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore