„Dr. Lana” va fi cercetată sub control judiciar. Cum a reuşit falsul medic Svetlana Serghei să mutileze zeci de femei

Svetlana Serghei sau Doctor Lana, cum se prezenta pe rețelele de socializare, unde își găsea cele mai multe cliente, va fi cercetată sub control judiciar. După o noaptea în arest, magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au decis ca medicul fals Svetlana Serghei şi soţul ei să fie plasaţi sub control judiciar, în ciuda faptului că au mutilat zeci de femei în România.

04 dec. 2020, 19:19
„Dr. Lana” va fi cercetată sub control judiciar. Cum a reuşit falsul medic Svetlana Serghei să mutileze zeci de femei

Svetlana Serghei, cunoscută drept „Dr. Lana”, a efectuat zeci de intervenții chirurgicale minim invazive în domeniul estetic în România, deşi nu avea pregătirea necesară şi nici drept de practică în ţara noastră.

Potrivit anchetatorilor, Svetlana Serghei s-a dat drept medic şi a închiriat spații pentru a-şi deschide cabinete medicale cunoscute sub numele de „Russian Lips_by Dr.Lana” în care își primea pacienții pentru diferite intervenții estetice.

Citeşte şi: Încă un medic estetician FALS descoperit în România

Medicul fals îşi făcea reclamă pe reţelele sociale. Cele mai multe cliente veneau de aici. De exemplu, pe pagina de Facebook Russian Lips_by Dr.Lana apar filmări din timpul intervențiilor estetice sau fotografii „înainte şi după” intervenţii la care erau supuse „pacientele” sale. Falsul medic Svetlana Serghei făcea măriri de buze, rinoplastii și lifting facial. Tinerele plăteau de la câteva sute până la mii de euro falsului medic pentru diverse proceduri chirurgicale de înfrumuseţare. Dr. Lana făcea şi proceduri stomatologice, tot fără nicio pregătire în domeniu.

După ce mai multe tinere s-au ales cu probleme serioase de sănătate ca urmare a intervenţiilor chirurgicale făcute în cabinetele Svetlanei Serghei, pretinsă doctoriță din Republica Moldova, femeile care au apelat pentru înfrumuseţare la serviciile Svetlanei Serghei au creat o pagină pe Facebook, intitulată sugestiv „Mi-a distrus faţa «Dr.» Lana”.

Simona Florentina, înainte și imediat după operația estetică. Sursa foto: Cancan

De asemenea, multe dintre ele au depus şi plângere la Poliţie. Astfel, poliţiştii din Bucureşti au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și exercitare a unei profesii fără drept.

„Şi eu am făcut o procedura la această „doctoriţa”. Un lifting facial 10 fire COG plus buze 1000 euro. Efect buze deloc. Lifting-ul, după o lună, nu mai are nici un efect. Să nu va zic cât de dureros este! Dezamăgită total”, a scris una dintre paciente.

„Nu o recomand! Am fost de 3 ori, mi-am luat ţeapă. Prima dată mi-a spus că am acidul migrat şi îmi recomandă să mi-l topească.. (probabil vrăjeală să mai facă un ban în plus). Mi-a topit, apoi 2 injectări şi nimic. 3 zile eram umflată, apoi când se desumflau către vindecare… nu mai aveam nimic!”, a povestit o altă pacientă păcălită.

„Si prietena mea și-a făcut 2 intervenții la aceasta persoana ce se recomanda doctor, a ales-o doar ptr ca locuim in zona Băneasa unde avea cabinetul.
In urma intervenției cu Botox, sprâncene au suferit modificări și au „căzut” foarte mult in jos, ploepele s-au lăsat încât nu isi putea deschide ochii f bine.
„Dr. Lana a fost anunțată dar nu a mai primit o ptr control”, a povestit o tânără pe pagina de Facebook „Mi-a distrus faţa «Dr.» Lana”.

Una dintre femeile care au apelat la „Dr. Lana” a povestit pentru Adevărul, sub protecţia anonimatului, ce urmări a avut o astfel de intervenţie.

„Pe 29 februarie am fost la ea pentru o intervenţie cu fire de tip COG resorbabile. Urmare a intervenţiei a fost o infecţie de toată «frumuseţea», voi ataşa şi poze. Discutând cu ea am luat, la recomandarea ei, un antibiotic, iar după 3 cutii încă nu trecea deloc. Norocul meu – ca sa spun aşa, dacă asta e noroc – este că pur şi simplu firul a migrat şi mi-a ieşit efectiv singur prin piele … Durerile şi suferinţa nu are rost să vi le descriu. Ea a pretins că este medic până în ultimul moment şi încerca să dea vina pe mine pentru cele întâmplate, apoi am descoperit grupul de pe Facebook şi am văzut că şi alte fete au trecut prin asta şi mi-am dat seama că nu am nicio vină. Mai am interventii, ştiu ce trebuie şi ce nu trebuie făcut în astfel de cazuri”, a declarat femeia.