Dr. Oana Florea: La ce sa fim atenţi când cumpărăm o pastă de dinţi

Piata este invadata de o multime de branduri si de tipuri de pasta de dinti: cu fluor, fara fluor, pentru albirea dintilor, anti-tartru, pentru dantura sensibila, contra sangerarilor gingiilor.

04 oct. 2016, 20:39
Dr. Oana Florea: La ce sa fim atenţi când cumpărăm o pastă de dinţi

Pentru a nu face experimente cu sanatatea danturii cumparând haotic sau citind parerile altora de pe internet, este bine, insa, ca, inainte de a cumpara astfel de produse, sa consultati medicul stomatolog, care va va recomanda exact pasta de dinti de care aveti nevoie, conform gradului de sanatatate a danturii.

Medicul stomatolog Oana Florea ne spune la ce sa fim atenti cand cumparam pasta de dinti din supermarket, farmacie sau plafar si daca este adevarat mitul conform caruia pasta de dinti cu fluor ar fi daunatoare sanatatii.

„Este foarte important sa verificam pe ambalaj faptul ca pasta de dinti este aprobata de Asociatia Medicilor Dentisti din România, ca este astfel testata, nu contine produsi nocivi sau toxici si este eficienta pentru scopul propus.

Urmatorul criteriu important este ca pasta de dinti sa contina fluor (in doza recomandata vârstei), dovedit fiind ca, local, fluorul are actiune eficienta impotriva cariilor.

In afara de acesta, pastele de dinti contin o lista de ingrediente comune (agenti abrazivi, arome, agenti de ingrosare, detergenti, umectanti), precum si alti compusi in functie de producator si scopul propus (bicarbonat de sodiu, vitamine, compusi antibacterieni, enzime, calciu, diverse plante aromatice etc).

Este de preferat sa intrebati medicul dentist care este pasta recomandata in functie de nevoile dumneavoastra individuale. Aceasta trebuie sa va rezolve problema existent (tartru, gingivita, dinti sensibili, albire dentara etc) si sa respecte gradul de sensibilitate a dintilor si a gingiei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.