Dr. Valeriu Gheorghiță avertizează: „Informarea din surse neoficiale duce la vieţi pierdute în fiecare zi. Nu e obligativitate ci responsabilitate”

Valeriu Gheorghiță a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Guvern că informarea din surse neavizate poate avea consecințe tragice. El a mai subliniat că nu este vorba de obligativitate ci responsabilitate.

06 oct. 2021, 15:56
Dr. Valeriu Gheorghiță avertizează: „Informarea din surse neoficiale duce la vieţi pierdute în fiecare zi. Nu e obligativitate ci responsabilitate”

Valeriu Gheorghiță

a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Guvern că informarea din surse neavizate poate avea consecințe tragice.

Întrebat de jurnaliști dacă personalul din industria Horeca ar trebui să se vaccineze obligatoriu, medicul a subliniat că nu este vorba de obligativitate ci de responsabilitate.

Nu vorbim de obligativitate, vorbim de responsabilitate. Până la urmă , trebuie să fim rsponsabili cu toţii. Dacă avem pretenţie de la cei din jurul nostru, trebuie să începem cu noi în primul rând, să facem prim pas.

Până la urmă se rezumă la încredere. Am încredere în ce recomandă medicul sau în ce scrie pe o pagină de socializare..

Aceste lucruri sunt esenţiale. Atâta timp cât nu am încredere în medic, nu o să fac ce spune medicul şi o să aleg să fac ceea ce îmi spune altcineva care nu are niciun fel de expertiză în acest domeniu…

Informarea din surse neoficiale duce la vieţi pierdute în fiecare zi. Sunt oameni care mor în spitale pentru că nu au avut încredere să se vaccineze şi care regretă atunci când ajung la ATI. E mult prea târziu.” a atras atenția medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: „Dacă avem copilul simptomatic nu ne gândim la o răceală, e foarte posibil să fie COVID”

Valeriu Gheorghiță

a oferit câteva sfaturi românilor despre cum pot gestiona mai bine situația pandemică de la acest moment. Oficialul a subliniat că cei mici trebuie monitorizați în permanență, iar la primele simptome trebuie luate măsuri imediate.

Valeriu Gheorghiță a oferit câteva sfaturi românilor despre cum pot gestiona mai bine situația pandemică de la acest moment. Oficialul a subliniat că cei mici trebuie monitorizați în permanență, iar la primele simptome trebuie luate măsuri imediate.

„Dacă suntem simptomatici în această perioadă, trebuie să stăm acasă şi să ne testăm.

Dacă avem copilul simptomatic, nu o să ne gândim prima oară că a făcut o răceală obişnuită. Nu! O să ne gândim că în contextul acesta de transmitere comunitară exponenţială, prima posibilitate e de fapt să fie COVID şi să facilităm răspâţndirea bolii.

Trebuie să încurajăm oamenii şi pe cei din jurul nostru şi pe cei din familie să respecte măsurile de prevenţie. Nu avem o altă cale în acest moment.”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.