Dr Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea exploziei de cazuri COVID: Am avea rezultate în două-trei săptămâni!

Virgil Musta vine cu o soluție drastică pentru criza sanitară generată de COVID. Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a declaratcă vaccinarea este importantă, dar în momentul de faţă nu mai este suficientă.

21 oct. 2021, 08:49
Dr Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea exploziei de cazuri COVID: Am avea rezultate în două-trei săptămâni!
Virgil Musta

Dr Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea exploziei de cazuri COVID. Potrivit Radio Timișoara. Medicul Musta solicită un lockdown general, aşa cum a fost la începutul pandemiei, inclusiv cu închiderea şcolilor.

Dr Virgil Musta cere lockdown pentru stoparea exploziei de cazuri COVID. Anunțul făcut de mediul de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulaţiei virusului şi a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin nişte măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta.

Virgil Musta a explicat că marea problemă a spitalelor în momentul de faţă este afluxul de pacienţi cu forme grave de COVID-19.

“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, spune medicul Virgil Musta.

Acesta a mai declarat că pentru formele medii şi uşoare funcţionează foarte bine programul Oxigen pentru Timişoara, prin intermediul căruia s-au pus la dispoziţia pacienţilor care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen.

Peste 17.000 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 400 au murit în ultimele 24 de ore după infectarea cu virusul SARS-COV 2.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi, că potrivit datelor existente la nivelul Centrulului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) la data de 20 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 480 sunt minori, 441 fiind internați în secții și 39 la ATI. Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și: 274 de oraşe şi 1890 de comune sunt în scenariul roşu de COVID. Trei oraşe din Ilfov au incidenţă peste 20