Dr. Vlad Ciurea, despre regula de aur când bei cafeaua: „Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână”

Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit cum ar trebui, de fapt, să ne savurăm cafeaua de dimineață. Sunt mai multe aspecte de care să ţinem cont.
Filip Stan
28 ian. 2024, 22:52
Dr. Vlad Ciurea, despre regula de aur când bei cafeaua:
Prof. dr. Vlad Ciurea - Când este bine să bei cafeaua

Regula de aur pe care trebuie să o respecți, când bei cafea, spusă de dr. Vlad Ciurea.  Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite băuturi în rândul oamenilor, cu ajutorul căreia extrem de multe persoane își încep ziua mult mai bine și mai energic. Chiar dacă ea a fost pusă sub semnul întrebării de diferiți specialiști, de-a lungul timpului, care, pe lângă efectele benefice îi scoteau în evidență și lucrurile mai puțin pozitive, dr. Vlad Ciurea spune că avem toate motivele pentru care să ne dorim să o savurăm, întrucât ne aduce, fără doar și poate, o doză importantă de relaxare. Există totuși o regulă pe care trebuie să o respecți, atunci când o consumi.

”Cafeaua trebuie băută. Este o plăcere, nu numai gustul, mirosul. Cafeaua este o plăcere, este relaxare. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față. Este perfectă. Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoare, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place.

Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână. Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere.

A doua cafea, eu o pregătesc când încep lucrul după-amiază. Îmi face plăcere și a doua cafea”, a explicat acad. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Ce spune Dr. Mihail Pautov despre cafea

Un alt specialist care a vorbit despre cantitatea de cafea pe care ar trebui să o consumăm zilnic este și Dr. Mihail, care spune că oamenii se pot bucura și până la 5 cafele pe zi. Dacă există persoane care depășesc acest număr, consecințele nu vor întârzia să apară, spune el.

„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai desă întrebare este „Câte cafele avem voie să bem pe zi?”. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că consumul a cafele pe zi demonstrează că ele îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.

Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult.”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.

Totuși, trebuie să fii atent, întrucât în doza zilnică recomandată de Dr. Mihail nu intră doar cafeaua propriu-zisă, ci toate produsele pe bază de cofeină, precum ar fi diferite ceaiuri sau alte alimente ce conțin acest ingredient.

„Dacă ai băut ceai, ai mai mâncat niște ciocolată, ai mai adăugat niște cofeină, fiți atenți la produsele pe care le mâncați, pentru că multe au cofeină adăugată. Cafeaua își păstrează toate beneficiile chiar și în forma decofeinizată și cafeaua are și zero calorii, putem să bem câtă vrem, nu ne îngrașă”, mai spune Dr. Mihail.

„Grijă mare la femeile însărcinate, care ar putea să mențină cantitatea sub 300 mg. Dacă o limitezi, nu este nicio problemă.”, dezvăluie Carmen Brumă.

 

Vlad Ciurea: Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că micul dejun trebuie luat în liniște și că nu trebuie să conțină alimente care ne pot face rău, în special prăjeli. De asemenea, profesorul spune că micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire. Mai întâi ar trebui să bem apă și să facem mișcare.

„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. Urmează toaleta cu îmbrăcare.

Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus Prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Cum ne afectează rutina zilnică creierul. Vlad Ciurea: „Săracul nostru creier este suprasolicitat. Lăsați-l să facă una, să se concentreze. Teoria este a priorității”

Cât despre cafea, acesta spune că nu ar trebui băută imediat după trezire, ci abia după ce am luat micul dejun.

„Micul dejun nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Citește și: Când trebuie să bei cafeaua pentru o activitate optimă a organismului. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută bijuteria să funcționeze în condiții foarte bune”

Totodată, dr. Vlad Ciurea a enumerat și câteva alimente bune pentru creier.

„În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

Ultima masă a zilei ar trebui luată până la orele 20.00, astfel încât să avem un repaus de măcar două ore și jumătate între ultima masă și somn.

De ce e bine să adaugi mentă în cafea. Trucul pe care trebuie să-l încerci măcar o dată – Fanatik.ro

Există numeroase feluri de a consuma cafea, dar puțini știu de ce este o idee bună să adaugi mentă în ea. Această aromă este proaspătă și are câteva beneficii pentru organism.

De ce să adaugi mentă în cafea. Este un truc foarte util

Cafeaua este consumată în diferite moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Indiferent dacă este vorba despre un espresso simplu și rapid sau despre cappuccino sau latte, împreună cu frișcă sau diverse siropuri, sunt multe opțiuni la dispoziție.

Atunci când consumă cafea, multe persoane preferă să adauge diverse arome, cum ar fi vanilie, caramel sau scorțișoară. Te-ai gândit vreodată să o bei cu mentă?

Menta în cafea îi poate oferi băuturii un gust delicios, proaspăt, perfect atunci când bei această băutură dimineața, înainte de a începe, oficial, ziua. În plus, te poate ajuta să ai o respirație proaspătă pe parcursul zilei, acesta fiind un avantaj de luat în calcul.

Dacă vrei să-i adaugi cafelei această aromă proaspătă, trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de frunze proaspete de mentă, pe care să le pui în ceașca de cafea.

Pentru un gust inedit, este suficient să adaugi o frunză sau două. Acest lucru ține, însă, de preferințele personale. Nu este nevoie de alte ingrediente, cum ar fi sirop de mentă. Frunzele îi vor oferi băuturii o aromă delicioasă și revigorantă și nici nu e nevoie de prea multe.

Menta are și câteva beneficii nutriționale. De exemplu, această plantă ajută la menținerea unui conținut mai ridicat de magneziu și fier în cafea. Astfel, chiar dacă bei cafeaua dimineața, vei avea mai multă energie pe parcursul zilei, notează spynews.ro.

Cei care preferă gustul mentolat și consumă cafea în fiecare zi ar trebui să încerce această combinație. Cu siguranță, nu vor fi dezamăgiți, mai ales că menta are și beneficii.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!