Dracula Dog Show de la Târgu Mureş a introdus în premieră naţională arbitrajul online

La cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog Show, care se desfășoară la Târgu Mureș sâmbătă și duminică, a fost introdus în premieră națională arbitrajul online și afișarea online a rezultatelor expozițiilor, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Lokodi Csaba Zsolt, organizatorul evenimentului.

03 sept. 2016, 14:41
Dracula Dog Show de la Târgu Mureş a introdus în premieră naţională arbitrajul online

„Arbitrajul a început cu proba Certificat de Aptitudini pentru Campionat (CAC) specială, pe care o organizăm doar noi, la Târgu Mureș, o expoziție națională în care se acordă titluri de club, care sunt foarte valoroase pentru punctajul în TOP 10. În plus, pentru prima oară în România arbitrajul se face online, cu rezultate online, încă nu știm cum funcționează, suntem în faza de testare, dar sperăm ca pentru anul viitor să îl îmbunătățim și să fie preluat și de organizatorii altor expoziții din țară. Noi suntem inițiatorii proiectului”, a spus Lokodi.

Acesta a arătat că, pe parcursul a două zile, fiecare câine dintre cei aproximativ 800 care iau parte la Dracula Dog Show Târgu Mureș va fi arbitrat de șase ori.

„Avem 12 ringuri, iar în cele 12 ringuri arbitrii merg pe rând, astfel încât pe parcursul zilei fiecare câine va fi arbitrat de trei ori, este un sistem gândit de mine, se aplică pentru al patrulea an la Târgu Mureș. pare o chestiune ciudată pentru alte expoziții. În cele două zile fiecare câine va fi arbitrat de șase ori, ceea ce înseamnă că se va confirma astfel valoarea fiecărui câine de către șase arbitri”, a arătat Lokodi Csaba Zsolt, președintele Asociației Chinologice Mureș.

Cei aproximativ de 800 de câini din peste 150 de rase omologate, care participă la cea de-a XI-a ediție a Dracula Dog Show se luptă și pentru cele patru locuri de calificare la Crufts 2017, cel mai mare show chinologic din lume, organizat în Marea Britanie.

Astfel, la Crufts 2017 vor pleca doi câini de la categoria CACJ (juniori) și doi de la CACIB.

Pe parcursul a două zile, la Dracula Dog Show au loc șase expoziții dintre care patru naționale și două internaționale și peste 3000 de arbitraje efectuate de către arbitri recunoscuți internațional din Australia, Brazilia, Canada, Polonia, Luxemburg, Azerbaijan, Ungaria și România.

În cadrul evenimentului Best in Show al expoziției Dracula Dog Show, programat sâmbătă seara, în Cetatea Medievală, contele Dracula va alege cel mai frumos exemplar canin al expoziției de la Târgu Mureș.

Citeşte şi Cea mai rară rasă de câini din lume, Lundehund, la Dracula Dog Show Târgu Mureş