Dragnea a REFUZAT să taie o panglică în culorile DRAPELULUI SECUIESC la inaugurarea unui drum în Harghita

Publicat: Joi, 11 Septembrie 2014 22:50 // Actualizat: Vineri, 12 Septembrie 2014 08:14 // Sursa: romaniatv.net

Vicepremierul Liviu Dragnea a refuzat, joi, să taie o panglică în culorile drapelului sescuiesc, la inaugurarea unui drum judeţean, care face legătura între localitatea harghiteană Bilbor şi drumul naţional 15, către municipiul Topliţa, transmite Agerpres.

Vicepremierul Liviu Dragnea, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, a sosit la locul inaugurării lucrărilor de reabilitare a unei porţiuni din DJ 174 A, care face legătura între comuna Bilbor şi DN 15 şi a tăiat o panglică în culorile tricolorului românesc, ţinută de două tinere îmbrăcate în costum popular.

Panglica a fost tăiată de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Mircea Duşa, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi primarul din Bilbor, Ilie Trif. După acest moment, la câţiva metri, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, l-a invitat pe Liviu Dragnea să taie şi o altă panglică, în culorile albastru-auriu, ale drapelului secuiesc, moment în care vicepremierul a refuzat afirmând: 'E vorba de Guvernul României. Nu cunosc ăsta. Îmi cer scuze'. Drept urmare, panglica în culorile drapelului secuiesc a fost tăiată doar de preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Ulterior, vicepremierul Liviu Dragnea a spus că a tăiat cu mândrie şi bucurie panglica tricoloră, ca oficial şi membru al Guvernului României, fiind singura panglică pe care o taie la o investiţie finanţată din bani româneşti, şi i-a transmis lui Borboly Csaba să nu se supere, dar nu vrea o încurcătură cu panglicile.

Liviu Dragnea a declarat apoi presei că panglica tricolor este singura pe care o recunoaşte şi pe care o poartă la piept. 'Este singura panglică pe care am recunoscut-o, pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică, pe teritoriul României şi am tăiat panglica care se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică şi la Suceava şi oriunde. Şi am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept', a declarat vicepremierul României.

Întrebat de ce pe unele clădiri din Harghita şi Covasna se află arborat steagul secuiesc sau cel au Ungariei, Liviu Dragnea a spus că nu poate să facă declaraţii despre ceva ce nu ştie şi că prefectul ar trebui să vegheze la respectarea şi aplicarea legii.
'Nu ştiu. Mă întrebaţi de lucruri pe care nu le ştiu sau nu le-am văzut, m-aţi întrebat de un lucru concret şi cred că v-am răspuns foarte clar şi fără ezitare. Există în fiecare judeţ un prefect care are ca principală atribuţie respectarea legii şi trebuie să urmărească aplicarea legii, nu trebuie să vin eu în vizită ca să dau sfaturi cuiva anume', a mai spus Liviu Dragnea.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a spus că este prima dată când în zona de nord a judeţului (n.r. locuită preponderent de români) se foloseşte panglica în culorile steagului secuiesc la inaugurarea unor investiţii, dar acest lucru trebuie să devină o normalitate în viitor. El a mai spus că nu s-a supărat că Liviu Dragnea a refuzat să taie panglica secuiască, afirmând că dacă venea la inagurare premierul Victor Ponta crede că acesta ar fi acceptat să o taie.
'Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate şi fiecare taie atâtea panglici câte doreşte, eu nu mă supăr pe nimeni. (...) Eu cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia şi aici şi în celelalte părţi ale judeţului două panglici, pentru că trăim împreună şi trebuie să convieţuim în pace şi trebuie să dezvoltăm împreună acest judeţ. Aşadar, eu cred că data viitoare şi domnul Dragnea va tăia panglica, pentru că era vorba că vine domnul premier şi nu cred că domnul premier nu ar fi tăiat, pentru că asta este obiceiul la noi şi omul unde merge se ţine de obicei. (...) Panglica o folosim pentru orice inaugurare, e prima dată când o folosim în zona nordică, dar nu va fi ultima dată când o să tai două panglici, de acum încolo voi tăia eu cele două panglici pentru că aşa este normal să avem două, trei sau patru drapele, cine cum se simte prin simboluri şi acest lucru va fi normal în viitor', a mai spus Borboly Csaba.

Premierul Victor Ponta a participat , în localităţile Cozmeni şi Topliţa, la predarea a zece microbuze şcolare, pentru judeţele Harghita şi Covasna şi a unor ambulanţe de urgenţă pentru patru localităţi din Harghita, dar şi-a anulat prezenţa sa la inaugurarea drumului de la Bilbor, din cauza programului încărcat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drapelul secuiesc drum Harghita Liviu Dragnea panglica
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 sep 23:32
...localitatea harghiteană Bilbor şi drumul naţional 15, către municipiul Topliţa, transmite Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
11 sep 23:21
...unui drum judeţean, care face legătura între localitatea harghiteană Bilbor şi drumul naţional 15, …read more ...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H