Dragnea: Alegerea lui Oprişan pentru şefia UNCJR este o alegere bună, corectă

Fostul preşedinte al UNCJR, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că Marian Oprişan a reprezentat o alegere bună şi corectă pentru şefia UNCJR, el urându-i succes acestuia în noua funcţie şi manifestându-şi convingerea că proiectele pe care el le-a început vor fi gestionate bine.

13 mart. 2013, 18:42
Dragnea: Alegerea lui Oprişan pentru şefia UNCJR este o alegere bună, corectă

„Habemus Papam. Colegii (preşedinţii de CJ membri ai PSD, n.r.) au decis, l-au ales pe fostul meu coleg de breaslă, Marian Oprişan. În opinia mea este o alegere bună, o alegere corectă. Marian este un preşedinte cu o bogată experienţă, cu viziune, un om legitimat de atâtea ori în alegeri în judeţ, care ştie să conducă instituţii. Cred că va conduce bine şi UNCJR”, a spus Dragnea, citat de agenţia Mediafax.

El şi-a manifestat convingerea că Oprişan îi va continua proiectele demarate la UNCJR.

„Sunt convins că Marian va fi un partener bun pentru Guvern în ansamblu, ca şi structură asociativă, şi va fi un partener bun pentru mine la minister, care are în responsabilitate activitatea autorităţilor locale şi dezvoltarea regională. Îl felicit, îi urez succes, sper că împreună cu el, cu ceilalţi preşedinţi, cu toate instituţiile, să ducem la capăt în acest an două procese importante: regionalizarea administrativă şi descentralizarea”, a spus Dragnea.

El a susţinut că Nicuşor Constantinescu, cel care l-a contracanddat pe Oprişan, nu a fost „taxat” de colegii care nu l-au votat pentru declaraţiile sale recente în care a criticat public un ministru din Guvernul Ponta, respectiv pe Liviu Voinea.

„Nu a fost vot împotriva lui Nicuşor Constantinescu, care a muncit foarte mult pentru UNCJR în ultimii ani. Eu am colaborat foarte bine cu el ca secretar general. Colegii au considerat că Marian Oprişan are mai multe şanse să păstreze UNCJR ca o structură importantă, de care s-a ţinut cont. A fost un vot pentru Marian Oprişan, nu împotriva lui Nicuşor Constantinescu”, a spus Dragnea.

Preşedinţii de CJ membri ai PSD, reuniţi, miercuri, la Senat, au decis, cu 16 voturi „pentru” şi 6 voturi „împotrivă”, să susţină candidaturalui Marian Oprişan la şefia UNCJR, la alegerile care vor avea loc în cursul zilei de joi.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost contracandidat de către preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cel din urmă întrunind doar 6 voturi în favoarea sa.

În condiţiile în care în UNCJR sunt 23 de preşedinţi de CJ membri ai PSD, funcţia de preşedinte va reveni candidatului susţinut de aceştia, respectiv Marian Oprişan.