Dragnea: Aleşii locali sunt nemulţumiţi de banii alocaţi de Guvern pentru protecţie socială

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că OUG 103, care reglementează un cuantum de 25% care să fie suportat de autorităţile locale pentru unele programe de protecţie socială, a generat nemulţumirea aleşilor locali, potrivit Agerpres. El a adăugat că este o reacţie pe care o înţelege, precizând că ar putea fi rediscutat cuantumul.

03 dec. 2013, 19:19
Dragnea: Aleşii locali sunt nemulţumiţi de banii alocaţi de Guvern pentru protecţie socială

„Observaţia lor legată de Ordonanţa 103 care reglementează cât pune autoritatea locală şi cât pune bugetul de stat pentru programele din domeniul protecţiei sociale, şi anume 75% din partea bugetului de stat şi 25% din partea autorităţilor locale, a generat o reacţie nu tocmai fericită din partea lor, o reacţie pe care o înţeleg (…) Eu am înţeles ce au zis ei şi poate se discută în Parlament când se aprobă Ordonanţa. Poate se discutăm dimensiunea cuantumului, dar este important să fim riguroşi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a precizat că până în prezent nu a fost reglementat acest procent de suportare a cheltuielilor de protecţie socială, banii fiind alocaţi în funcţie de posibilităţile la nivelul bugetului de stat.

El a menţionat că problema ar fi plecat din guvernarea 2000-2004, când au fost transferate direcţiile de protecţie a copilului către autorităţile locale, cu promisiunea sprijinului financiar.

VEZI SI:

Liviu Dragnea: Cer Guvernului 33 de milioane euro. Suma e necesară pentru facturile restante ale primarilor