Dragnea: Autorităţile locale din Constanţa vor să deţină peste 30% din port

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat marţi că autorităţile locale din Constanţa vor să-şi majoreze la peste 30% participaţia la Portul Constanţa, potrviit Mediafax. Totuşi, el a precizat că nu există un proiect al Guvernului în acest sens.

21 ian. 2014, 10:10
Dragnea: Autorităţile locale din Constanţa vor să deţină peste 30% din port

‘Proiect nu există. Există o discuţie mai veche şi o solicitare a autorităţilor locale din Constanţa. Consiliul Local are deja 20% sau 22% şi există o solicitare ca acest procent să ajungă la 30 şi ceva la sută, în aşa fel încât acolo să fie o treime autoritatea locală, o treime autoritatea centrală şi o treime acţionari privaţi, în condiţiile în care deja Fondul Proprietatea are 20%. Dar un proiect efectiv la nivelul Guvernului, până la această oră, nu s-a realizat’, a spus Dragnea.

Ministrul a adăugat că şi în alte state autorităţile locale deţin un procent important din porturi.

‘Care ar fi argumentele ca autoritatea locală să nu ia acest pachet de acţiuni… pentru că, în general, în majoritatea porturilor importante din Europa şi nu numai, autoritatea locală are un procent important. În condiţiile în care există un procent mai mare de acţiuni, veniturile pe care le realizează Consiliul Local sunt mai mari şi asta înseamnă că pot realiza pentru comunitatea locală mai multe proiecte, să le facă oamenilor viaţa mai bună’, a mai spus Liviu Dragnea.

VEZI SI:

Liviu Dragnea: O singură zi pentru referendum şi europarlamentare e, poate, cea mai bună soluţie