Dragnea: Băsescu dă dovadă de ipocrizie maximă şi tupeu fără limite

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni seară că preşedintele Traian Băsescu dă dovadă de "ipocrizie maximă şi tupeu fără limite" atunci când vorbeşte despre ordonanţa privind sumele alocate primăriilor.

08 sept. 2014, 19:35
Dragnea: Băsescu dă dovadă de ipocrizie maximă şi tupeu fără limite

„Este ipocrizie maximă şi tupeu fără limite la Traian Băsescu. Minte cu neruşinare şi eu sunt foarte calm, încerc să fiu foarte calm la această afirmaţie. (…) De fapt, îi repartizăm după nişte criterii de prioritizare convenite cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. Ce repartizăm de la minister are la bază fundamentarea venită din fiecare judeţ indiferent de culoarea politică”, a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, există transparenţă în alocarea sumelor către primării, ele fiind publicate pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării.

„Toate aceste alocări au fost puse pe site-ul instituţiei şi sunt în continuare pe site-ul instituţiei, iar în ceea ce priveşte nepublicarea în Monitorul Oficial, în el se publică banii pe care îi alocă Guvernul prin hotărâri de guvern direcţionat, nu neapărat pe proiecte de investiţii. Ordonanţa 28 e un instrument care a strâns trei acte normative care au dus la un haos generalizat în anii precedenţi în care miniştrii din Guvernul Boc şi puţin din Guvernul Ungureanu au risipit banii fără niciun fel de criteriu, decât pe criteriu politic”, a explicat vicepremierul.

Dragnea: Alegerile prezidenţiale au opţiunile Victor Ponta preşedinte sau Traian Băsescu premier

În context, acesta a afirmat că a mai demonstrat odată că şeful statului minte, însă va relua demersul „poate cu mai multe detalii”.

„I-am arătat minciuna lui Traian Băsescu acum câteva luni de zile atunci când, tot aşa, spărgea televizoarele de la tribuna de la Cotroceni minţind despre mine că adoptăm banii preferenţial şi i-am arătat pe grafice, public, o comparaţie între cum a împărţit Elena Udrea banii când era la ministerul ăsta şi cum împărţim noi banii. (…) O să mai reiau o dată demersul că văd că îl mănâncă pielea şi pe el, şi pe Udrea şi pe Blaga şi o să fac publice din nou sumele aşa cum au fost repartizate de ei în anii trecuţi, poate cu mai multe detalii ca să ajutăm mult mai bine instituţiile statului să facă lumină în cazul ăsta”, a spus Dragnea.