Dragnea: „Decizia Guvernului de a modifica Codul penal prin OUG este proastă. Este un lucru năstruşnic”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că decizia Guvernului de modificare a Codului penal prin ordonanță de urgență este una proastă.

23 mai 2016, 15:57
Dragnea: „Decizia Guvernului de a modifica Codul penal prin OUG este proastă. Este un lucru năstruşnic”

Decizia Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal este o decizie proastă. S-a spus de-a lungul timpului, pe bună dreptate, că nu sunt benefice, corecte inițiativele de a schimba codurile penale fără o dezbatere largă și într-un mod transparent. Am fost foarte surprins când am aflat de adoptarea acestei OUG. Nu am înțeles nici urgența și nu am înțeles nici cum și-au permis ca legi de o asemenea importanță să fie modificate în modul ăsta, fără niciun fel de dezbatere. Aștept și eu, ca și alți colegi de-ai mei, niște explicații de la Guvern, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a adăugat că ordonanța ajunge în Parlament, iar acolo va fi dezbătută. „De ce au adoptat metoda asta? De ce nu au introdus un proiect de lege dacă tot le dădea inima ghes să vină repede cu aceste modificări, pentru că acolo se fac dezbaterile serioase, cu toată lumea implicată, cu societatea civilă, cu experți naționali, străini, în așa fel încât toți cetățenii din România să înțeleagă care este motivul pentru schimbare, cum se schimbă viața în bine, de ce sunt mai bune. Este un lucru năstrușnic pe care l-a făcut Guvernul și cred că a greșit„, a arătat președintele PSD.

Dragnea a precizat că este de acord ca această ordonanță să fie dezbătută și eventual să fie completată și modificată.

În primul rând, deciziile Curții Constituționale trebuie puse în acord cu legislația și, din moment ce această ordonanță vine în Parlament, de ce să o respingem? Hai să începem să o dezbatem și hai să vedem, dacă tot s-a început demersul acesta, liber la dezbateri și la completări„, a menționat liderul PSD.

CITEŞTE ŞI: Dragnea: Voi propune un guvern PSD-ALDE-UNPR, după alegerile parlamentare