Dragnea, despre amânarea dezbaterii Codului Fiscal: „Să vedem dacă temerile preşedintelui au temei”

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat în privinţă amânării dezbaterii Codului Fiscal în Parlament că atât partidele din coaliţie, cât şi opoziţia, au căzut de acord pentru să se ia o pauză pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

24 aug. 2015, 18:57
Dragnea, despre amânarea dezbaterii Codului Fiscal: „Să vedem dacă temerile preşedintelui au temei”

„E vorba de o lege atat de importanta, atat in context international, cat si in contextul intern. Neamtul are o vorba: cantareste de multe ori si taie o singura data. Decizia finala nu o pot lua decat liderii politici, pentru ca este vorba despre asumarea unei responsabilitati foarte mari. Codul Fiscal poate schimba viata tuturor.

Avem sansa sa dam cat de cat mana libera sectorului privat. Nu cumva o parte din măsurile din noul Cod fiscal sau toate măsurile, tot pachetul, sau o parte din pachet, pot fi adoptate mai devreme de 1 ianuarie? Din acest motiv am zis „cui îi strică încă 2-3 zile de analiză internă, noi în cadrul coaliţiei, împreună cu Ministerul Finanţelor, cei din opoziţie împreună cu specialişti. Iar joi, când ne vom întâlni, să avem mai multe elemente, şi atunci poate găsim cea mai bună soluţie. Poate acest Cod fiscal, aşa cum a intrat în Parlament, să rămână la fel. (…) Cred că trebuie o discuţie mult mai aşezată”, a declarat Liviu Dragnea. „, a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.

Citeşte şi Dragnea a STABILIT cu Gorghiu când va avea loc întâlnirea pe Codul Fiscal

De asemenea, Dragnea a precizat că atât el, cât şi Victor Ponta i-au cerut ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, „să facă o analiză, pentru a vedea dacă temerilor preşedintelui privind Codul Fiscal au temei”.

Noi am cerut, şi eu şi premierul Victor Ponta, cam acum 2-3 săptămâni, de comn acord, ministrului de Finanţe Teodorovici, să luăm în serios solicitarea preşedintelui României, care probabil că a avut nişte elemente care l-au determinat să întoarcă Codul fiscal în Parlament şi să facă din nou o analiză, o refundamentare, o prognoză, pentru a vedea dacă îngrijorările preşedintelui au temei sau dacă în cadrul Ministerului Finanţelor calculele şi analizele spun că, aşa cum a fost adoptat Codul fiscal în Parlament, poate merge mai departe”, a spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a mai explicat că liderii politici au convenit să aibă loc o discuţie tehnică săptămâna trecută, însă decizia finală asupra acestei chestiuni aparţine liderilor politici, pentru că este vorba de asumarea unei responsabilităţi foarte mari.

Liderul PSD a precizat că este mai bine să fie amânată dezbaterea pe cererea de reexaminare a Codului fiscal trimisă de preşedinte, „să fim siguri că este o decizie luată în cunoştinţă de cauză”.

„Premierul a avut o întâlnire cu preşedintele României, am înţeles, şi cu vicepremierul Oprea. S-a discutat despre posibilitatea modificării variantei iniţiale.

Oricând apare această posibilitate înseamnă că au apărut ceva elemente şi atunci am zis că e bine pentru toţi, şi pentru noi în coaliţie, şi pentru colegii din Opoziţie să ne mai acordăm câteva zile, pentru că nu se întâmplă nimic dacă noi vom avea votul în final săptămâna viitoare, în sesiunea normală, dar, atunci când luăm decizia, să fim siguri că este o decizie luată în cunoştinţă de cauză”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că, în şedinţa de luni, a făcut propunerea în acest sens colegilor de coaliţie, toţi colegii fiind de acord, inclusiv premierul Victor Ponta.

Referitor la discuţiile tehnice pe Codul fiscal, Liviu Dragnea a spus că a primit informaţii contradictorii „şi din partea colegilor din Opoziţie, şi din partea celor din Coaliţie care au participat”.

„Eu sunt aproape convins că, joi (la întâlnirea liderilor partidelor n.r.), toţi liderii politici care vom participa la acea întâlnire vom avea o soluţie, în aşa fel încât ea să intre în procedurile parlamentare imediat cum începe sesiunea de la 1 septembrie şi în termen foarte scurt să fie aprobată modificarea la Codul fiscal”, a menţionat Dragnea.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, CRITICAT de Dragnea: „A avut un singur mandat de la mine. A GREŞIT”

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni dimineaţă, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.