Dragnea, despre întrevedere în SUA cu Ed Royce, Camera Reprezentanţilor: Am avut ocazia de a mă întâlni cu un bun prieten al României

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a avut o întâlnire în Statele Unite cu președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Ed Royce, prilej cu care l-a asigurat pe acesta că România va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice.

19 ian. 2017, 08:09
Dragnea, despre întrevedere în SUA cu Ed Royce, Camera Reprezentanţilor: Am avut ocazia de a mă întâlni cu un bun prieten al României

„Ieri (n.r. — miercuri) am avut ocazia de a mă întâlni cu un bun prieten al României din Statele Unite: președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, domnul Ed Royce. A fost o discuție agreabilă despre relațiile româno-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile. I-am transmis, la rândul meu, atașamentul României față de Parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul Guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări. L-am asigurat, totodată, pe domnul Royce că România va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice”, a precizat Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Tot miercuri, Liviu Dragnea s-a întâlnit și cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump, cu care a avut „o discuție informală foarte bună”. Cu această ocazie, Dragnea l-a asigurat pe acesta că actualul Guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare.