Dragnea, despre noul ministru de Interne: Eu nu am încredere în Tudorache. Depinde de el şi de Cioloş să infirme suspiciunea

Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat la România TV ultimele evenimente politice şi a punctat că nu are încredere în noul ministru de Interne. "Depinde numai de el şi de Cioloş să infirme suspiciunea asta", subliniază Liviu Dragnea.

07 sept. 2016, 17:16
Dragnea, despre noul ministru de Interne: Eu nu am încredere în Tudorache. Depinde de el şi de Cioloş să infirme suspiciunea

„Dacă de exemplu când se fac listele merg împreună la o terasă şi beau o bere şi face cinste un consilier, apoi ajunge pe listă…ăsta nu e folos necuvenit? Cred că am început să alunecăm pe o pantă extrem de periculoasă, se poate cerceta orice decizie din interiorul unui partid, e totuşi o decizie internă a unui partid. Duminică ajung în Maramureş la o mare sărbătoare, probabil că o să câştig simpatia măcar a unuia…e folos necuvenit? Au probleme cei care au organizat petrecerea?” a întrebat retoric Liviu Dragnea la România TV.

Liderul PSD consideră că panta este extrem de periculoasă şi a amintit că a spus acest lucru încă de când a început procesul cu condamnarea sa în dosarul „Referendumul”.

„Sunt legi care aduc mai bine românilor, de exemplu reducem nişte taxe şi eventual mărim nişte salarii, oamenii ăia câştigă nişte bani…o parte dintre ei s-ar putea să-i voteze pe cei care au făcut legile, nu este acelaşi lucru? s-a câştigat capital electoral prin foloase necuvenite. Există un caz la Brăila când s-a considerat folos necuvenit „aplauze”, iar lui Gabi Oprea i s-a făcut dosar penal pentru că a câştigat minute în trafic. Se pune tot mai multă unsoare, ca viteza să fie şi mai mare, să nu ne împiedicăm pe pantă. Numai poporul poate să oprească asta prin vot, să voteze cu nişte oameni care vor să pună o rânduială în ţară„, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Preşedintele PSD nu crede în conicidenţele din ultimele zile. „Eu am fost la ICCJ, Olguţa la Tribunal, Victor la DNA Ploieşti, iar tot ieri a fost un atac violent împotriva primarului general de la Elcen, adică de la Guvern. Pentru că nu poate să plătească Bucureştiul într-o zi datoria acumulată în 10 ani. Nu suntem copii, nu mai credem demult în coincidenţe, dar în acelaşi timp ne încăpăţânăm şi mergem înainte, pentru că înainte era mai bine”.

Despre conflictul cu Ponta

„Conflictul meu cu Victor Ponta nu a existat decât mediatic. Eu recunosc că poate nici noi doi nu am fost suficient de orientaţi ca să se dezvolte percepţia. M-am văzut cu Victor şi am discutat azi. Ne vedem şi mâine şi vom lucra în continuare”.

Liviu Dragnea a declara că nu are încredere în noul ministru de Interne. „Depinde numai de el şi de Cioloş să infirme suspiciunea asta. Suspiciune că nu va fi echidistant din postura pe care o are şi din posibilitatea de a influenţa alegerile în favoarea PNL. Are multe posibilităţi să facă sau să nu facă anumite lucruri, sau prin structurile MAI care s-ar putea să se întoarcă cu spatele când un competitor electoral dă mită electorală, de exemplu. Domnul Tudorache e foarte apropiat de PNL. Influenţa domnului Tudorache în Guvern a fost foarte mare pentru PNL şi e clar că a făcut tot timpul presiuni pentru a fi daţi afară oameni care nu erau apropiaţi PNL”.