Dragnea, după discuţiile cu ONG-urile: Am vorbit de o legislaţie care să STIMULEZE angajarea TINERILOR

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, tema discuţiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții ONG-urilor. Liderul PSD a declarat că a vorbit cu tinerii despre o legislaţie privind stimularea angajării tinerilor şi despre problemele sistemului de educaţie.

06 nov. 2015, 12:19
Dragnea, după discuţiile cu ONG-urile: Am vorbit de o legislaţie care să STIMULEZE angajarea TINERILOR

Liviu Dragnea a arătat că una dintre cele mai importante revendicări ale societăţii civile în urma protestelor din ţară reprezintă stimularea angajării tinerilor.

„Continuam acest dialog pentru ca sa devina obisnuinta, sa ajutam sa se infiinteze Consiliul National al Tinerilor. Am discutat despre reformarea sistemului politic, am spus la noi a inceput acest proces care nu este unul usor. Sa speram ca mai multi oameni politici, daca nu toti, vor intelege ca, chiar nu se mai poate continua prestatia politica in acest fel. Dincolo de revendicarile care au fost prezentate si pe Facebook si in piata, au fost cateva solicitari foarte clare – intrebari ce se poate face cu infrastructura de tineret? (…) Care in cele mai multe locuri e patronata de structuri pe care ei nu le cunosc si se desfasoara carciumi, baruri. Am vorbit de o legislatie care sa stimuleze angajarea tinerilor,sa ii faca macar sa creada ca au o sansa in Romania.

Au inteles ceea ce am inteles si eu si mai multi – ca 20 de ani in Romania s-au cheltuit bani pentru educatie, dar nefiind structurat, s-au risipit bani. S-a discutat despre modul in care pot fi atrasi tinerii spre cultura. Care sunt pilonii – unu pilon important il reprezinta munca – vor sa aiba acces la munca.

Au fost prezenti si o parte din asociatiile revolutionarilor, asociatia tatilor din Romania care au zis ca reprezinta copiii, studentii care m-au intrebat sa explic mai bine ce am prezentat presedintelui ieri„, a declarat Dragnea.

Citeşte şi: Tăriceanu, după consultări: Formula anticipatelor sau a unui premier tehnocrat, o fugă de responsabilitate