ION ILIESCU a fost scos din BPN. Liviu Dragnea: „Era o GREŞEALĂ să-l menţinem”

Ion Iliescu nu mai face parte din Biroul Permanent Naţional al PSD. Liviu Dragnea a explicat, luni, că ar fi fost o greşeală ca fostul preşedinte să mai fie menţinut în această structură de conducere, dar a arătat că acesta poate veni la orice reuniune a partidului: "Nimeni nu poate să-l oprească, nici măcar un portar foarte inteligent de la PSD"

19 oct. 2015, 12:12
ION ILIESCU a fost scos din BPN. Liviu Dragnea: „Era o GREŞEALĂ să-l menţinem”

Liviu Dragnea a precizat, după şedinţa conducerii PSD, că Ion Iliescu nu este membru în BPN.

„În schimb dl Iliescu poate participa la orice structură de conducere a acestui partid. Era o greşeală să-l menţinem pe dl Iliescu în BPN. Preşedintele de onoare nu poate sta într-o structură executivă, preşedintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primeşte respectul partidului, dar care nu participă efectiv la structurile executive. Poate să vină oricând la orice dezbatere, la orice structură de conducere, dar cred că era necesar să-l scoatem din acest formalism.

Dl preşedinte Iliescu poate participa la orice structură de conducere din acest partid. Nimeni nu poate să-l oprească,  nici măcar un portar foarte inteligent de la PSD”, a explicat Dragnea. 

Acesta a completat că Marian Oprişan a participat, luni, la şedinţa BPN în calitate de reprezentant al aleşilor locali, fiind preşedinte UNCJR, în condiţiile în care s-a discutat despre un proiect de lege privind statutul funcţionarilor publici.

„Teoretic, Marian Oprisan trebuie să participe la multe sedinte BPN pentru ca nu vrem să rupem această legătură cu alesii nostri locali”, a spus Dragnea.