Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Doamne iartă-mă, cum să punem noi presiune pe justiţie!? VIDEO

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, în replică la acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu, că USL nu pune presiune la justiţie.

28 mart. 2013, 08:46
Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Doamne iartă-mă, cum să punem noi presiune pe justiţie!? VIDEO

Dragnea a fost întrebat ce părere are cu privire la acuzaţiile şefului statului, care a susţinut că USL pune presiune pe mai multe instituţii ale statului, inclusiv pe justiţie.

„Asta nu am auzit-o, dar nu este adevărat. Doamne iartă-mă, cum să punem noi presiune pe justiţie!? Nu, USL nu face aşa ceva”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, el nu a dorit să comenteze criticile preşedintelui Băsescu la adresa fostului ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, afirmând că el a colaborat bine cu aceasta în ceea ce înseamnă pregătirea şedinţei de guvern, a actelor normative, Strategia Naţională Anticorupţie.

Liviu Dragnea a subliniat că propunerile pentru şefia PÎCCJ şi DNA vor fi făcute de premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei.

Preşedintele Băsescu a vorbit miercuri, într-o emisiune televizată, despre nevoia lansării Fundaţiei ‘Mişcarea Populară’, în contextul exercitării unor presiuni din partea Puterii asupra instituţiilor statului.

„Partidele vorbesc toată ziua, în Parlament, la televizor, iar eu îmi dau seama că majoritatea asta uriaşă de stânga, USL, exercită o presiune formidabilă pe instituţii, uneori se vede, alteori nu se vede, fie că vorbim de Justiţie, de structuri de securitate naţională, o presiune formidabilă pentru punere sub control politic. Or, instituţiile nu vor rezista la nesfârşit şi atunci trebuie creată o presiune inversă sau o opoziţie reală a societăţii. Unde poţi să încerci să o creezi? În cei neangajaţi politic”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai spus că Mona Pivniceru a fost ‘o catastrofă’ la conducerea Ministerului Justiţiei în contextul în care a refuzat numirea lui Daniel Morar şi a Laurei Codruţa Kovesi la conducerea PÎCCJ şi, respectiv, a DNA.