Dragnea: Indiferent cât de bun este un proiect, întâi trebuia făcut planul de comunicare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulțumit cu privire la modul în care ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a prezentat proiectul legii privind impozitul pe venitul global, susținând că era nevoie de un plan de comunicare.

23 apr. 2017, 18:54
Dragnea: Indiferent cât de bun este un proiect, întâi trebuia făcut planul de comunicare

„Această discuție, această dezbatere a apărut pentru că ministrul de Finanțe a dat un draft. Nu știu dacă a întrebat la primul ministru, dar pe mine nu m-a întrebat, fiind totuși președintele partidului și lucrând din timpul campaniei și după campanie cu câțiva colegi la acest proiect. L-a dat unei asociații, unei coaliții pentru dezvoltare, nu mai știu exact cui, și de atunci a ieșit în presă. Adică de ce te miri că a ieșit în presă? Pentru că tu l-ai dat sau l-ai scăpat. Ieșind în presă, ministrul de Finanțe trebuia să fie în fiecare zi și să explice până când se asigura că toată lumea înțelege, că explicațiile nu sunt grele”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

El a susținut că ministrul de Finanțe ar fi trebuit să meargă la televiziuni și, de asemenea, să folosească internetul pentru a face cunoscut proiectul de act normativ.

Vezi si: Dragnea: Nu este exclusă şi anchetarea referendumului din 2012

„Mergi la fiecare televiziune, pui și pe net toate aceste explicații cu exemple. Aici sigur că am o supărare pentru că am discutat cu colegii mei de acum două luni, am spus-o și o spun în continuare, indiferent cât de bun este un proiect sau inițiativă, întâi trebuie făcut planul de comunicare, pentru că altfel stai în defensivă să îi răspunzi lui Orban despre găini, curci și boboci prin curte, sau la nu știu care șmecher pe net care făcea el o socoteală și spunea că o familie o să plătească mai mult cu 700 de lei în condițiile în care absolut toată lumea are de câștigat”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă are de gând să-i ceară premierului remanierea ministrului de Finanțe, Dragnea a răspuns că el nu sugerează, ci cere, dacă este cazul.

„Eu nu sugerez, eu, dacă e să fac ceva, o să cer. Nu știu. O să discut cu primul ministru, după care discutăm în coaliție, dacă va fi cazul. Dar ăsta este circuitul”, a precizat liderul PSD.

Citeste si: Dragnea: Nu pot spune că sunt foarte fericit că l-am susţinut pe Tudorel Toader. Sunt şi alţi miniştri de care sunt nemulţumit