Liviu Dragnea: La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistia. Nu, nu pentru mine, să dea o amnistie din care să mă excludă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că "la un moment dat” trebuie dată amnistie, fie prin lege în Parlament, fie prin Ordonanţă de Guvern, dar să fie dată atunci când se consideră momentul potrivit. Dragnea a susţinut că nu vrea amnistia în favoarea lui. "Nu, domnule, nu pentru mine. Să dea o amnistie din care să mă excludă pe mine”, a spus liderul PSD.

30 sept. 2018, 19:11
Liviu Dragnea: La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistia. Nu, nu pentru mine, să dea o amnistie din care să mă excludă

„La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistia. Nu ştiu când. Peste un an, peste doi, când vor dori Parlamentul sau Guvernul. Pentru că nu mai vorbim de alte abuzuri, miile de magistraţi cărora li s-au făcut dosare penale credeţi că ei au judecat sau judecă doar după propria conştiinţă şi doar după probe, dincolo de orice îndoială rezonabilă? Eu cred că nu. Când consideră partidul, când consideră coaliţia, când consideră Guvernul trebuie să fie dată”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară, la România Tv.

El a respins afirmaţiile conform cărora amnistia ar fi dată la cererea sa, pentru că este în favoarea lui.

„S-a tot vorbit că o vreau pentru mine. Nu, domnule, nu pentru mine. Să dea o amnistie din care să mă excludă pe mine. Dar răspunsurile la nişte întrebări dureroase încă nu sunt date. Ce se întâmplă cu condamnările care au fost date pe probe falsificate? Oameni care stau în puşcărie nevinovaţi, pe baza unor probe administrate ilegale. Ce se întâmplă cu condamnările date pe protocoale secrete ilegale? Întrebările sunt, dar răspunsurile încă nu au venit”, a mai spus Dragnea.

Întrebat cine ar trebui să deschidă discuţia despre acest subiect, liderul PSD a răspuns: „Poate ministrul Justiţiei, poate Parlamentul, mai mulţi”.