Dragnea: Legea pensiilor speciale trebuie CÂNTĂRITĂ mai bine. Vom discuta cu colegii din grup

Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui "cântărită" mult mai bine.

15 sept. 2015, 12:15
Dragnea: Legea pensiilor speciale trebuie CÂNTĂRITĂ mai bine. Vom discuta cu colegii din grup

Șeful interimar al PSD a afirmat că social-democrații vor purta o discuție specială în acest sens cu partenerii din coaliție.

Citeşte şi: Dragnea vrea ca PSD şi UNPR să candideze pe liste comune la alegerile de anul viitor

„Nu ştiu dacă intră săptămâna asta, dar. în privinta legii pensiilor parlamentarilor, eu cred că trebuie sa cântărim mult mai bine în ce priveşte oportunitatea adoptării legii, iar zilele următoare, săptămâna viitoare, vom avea o discuţie serioasă cu colegii din grup. (…)

Trebuie analizată cu foarte multă seriozitate şi înţelepciune oportunitatea adoptării acestei legi”, a precizat liderul PSD la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Coaliția de guvernare a decis, miercuri, 9 septembrie, la sugestia lui Liviu Dragnea, să amâne pensiile speciale, în proiect urmând să fie introduse mai multe modificări.

Documentul, care a fost retrimis Legislativului de preşedintele Klaus Iohannis, a fost discutat în data de 8 septembrie de Comisia de statut, care a modificat doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Astfel, parlamentarii ar încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi.

Una dintre modificările aduse marți prevede  că pensia specială nu poate fi încasată de deputaţi şi senatori în paralel cu indemnizaţia de parlamentar.

Citeşte şi: CONGRES PSD, pe 11 octombrie: Social-democraţii vor alege o nouă conducere. Ce va face Dragnea

Membrii comisiei au mai stabilit că parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale.

Cu toate acestea, aleșii condamnaţi pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie specială deoarece este vorba de o situație administrativă şi nu de corupţie.