Dragnea: Majoritatea partidelor nu vor alegeri în două tururi. Nu ştiu dacă Cioloş se mai poate gândi la o OUG

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloş nu se mai poate gândi la iniţierea unei Ordonanţe de Urgenţă sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale în două tururi de scrutin, având în vedere că majoritatea partidelor, PSD, UNPR, ALDE şi UDMR, s-au declarat împotriva acestei modificări a legislaţiei, propusă de PNL.

29 ian. 2016, 12:56
Dragnea: Majoritatea partidelor nu vor alegeri în două tururi. Nu ştiu dacă Cioloş se mai poate gândi la o OUG

PSD, UNPR, ALDE și UDMR au anunțat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerile locale, iar în aceste condiții nu știu dacă domnul prim-ministru Dacian Cioloș se mai poate gândi că mai are rost să inițieze, în vreun fel sau altul, ordonanță sau proiect de lege, în condițiile în care o largă majoritate din Parlament nu susține această idee. (…) Poziția noastră a fost, este și rămâne fermă în acest caz, pentru că nu suntem de acord să apară acest precedent foarte periculos. Am mai spus și spun că ne putem trezi la toamnă, în septembrie-octombrie, că vor să modifice și legea alegerilor parlamentare și, de aici încolo, în anii următori, înainte de orice alegeri se pot modifica în favoarea unuia sau altuia”, a declarat Dragnea, la finalul Biroului Național Permanent al PSD, desfășurat la Brașov.

El a mai spus că Dacian Cioloș s-a angajat să organizeze alegerile „în mod corect și nepărtinitor” și nu crede că acesta va da curs modificării legii electorale, scrie Agerpres.

„Premierul Dacian Cioloș, pe care eu îl consider în continuare un om de cuvânt, un om de bună credință și un om serios, s-a angajat oficial (…) ca guvernul său să organizeze alegerile în mod corect și nepărtinitor, drept pentru care nu cred că va face demersul asta”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a menționat că va susține poziția partidului său și în fața premierului, în cazul în care vor fi organizate consultări pe această temă.

Nu suntem de acord sa apara acest precedent foarte periculos. Inainte de alegerile parlamentare ne putem trezi ca vor sa modifice si legea alegerilor parlamentare. Premierul s-a angajat ca unul dintre obiectivele guvernului sau este sa organizeze alegerile in mod corect si nepartinitor” a mai adaugat Dragnea.

Seful PSD a precizat ca daca premierul Ciolos va organiza consultari, social-democratii vor participa.

Declaratia a fost facuta dupa ce in urma cu o zi, Liviu Dragnea a amenintat ca PSD va boicota alegerile daca se modifica legea alegerilor locale.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre alegerile locale: PSD va face alianţe electorale numai cu UNPR şi ALDE VIDEO