Dragnea nu este de acord cu salariile mari ale demnitarilor: De ce să stea aceştia cu salarii cocoţate atât de sus?

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord ca demnitarii să aibă salarii mari și speră ca ordonanța referitoare la indemnizațiile acestora să fie inclusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

17 oct. 2016, 18:18
Dragnea nu este de acord cu salariile mari ale demnitarilor: De ce să stea aceştia cu salarii cocoţate atât de sus?

„Când va veni acolo (în plenul Camerei Deputaților — n.r.) nu pot să votez cu două mâini, dar voi ridica mâna foarte sus. Aștept să văd dacă cei din conducerea Camerei Deputaților vin cu ea. Eu am spus-o. Atâta timp cât nu s-a rezolvat cumva problema de fond și anume ridicarea celor cu salarii mici, reașezarea grilei de salarii, pentru că nu mai avem o grilă de salarii normale care să respecte valorile adevărate, de ce să stea acești demnitari cu salarii cocoțate atât de sus? Am vorbit și cu domnul Florin Iordache. Să sperăm că vor găsi timp în conducerea Camerei Deputaților să vină și cu acest proiect de lege la plen”, a declarat Dragnea, luni, la Senat.

Întrebat dacă există voință politică în acest sens, liderul social-democraților a spus: „La noi există. Să vedem și la restul, că și acolo s-ar putea să vină să spună că nu e dezbatere publică suficientă ca nu cumva să afectăm veniturile tehnocraților care devin oameni politici”, scrie Agerpres.

Senatul a respins pe 18 noiembrie 2015 ordonanța Guvernului privind creșterea indemnizațiilor lunare pentru înalții demnitari. Camera Deputaților e for decizional în acest caz.