Dragnea: Nu este Legea defăimării, s-a tot promovat această denumire pentru a se spune că e o lege negativă

Proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup a fost denumit "legea defăimării" pentru "a se încerca să se spună că este o lege negativă", a declarat, miercuri, președintele PSD, Liviu Dragnea.
Filip Stan
10 feb. 2016, 21:30
Dragnea: Nu este Legea defăimării, s-a tot promovat această denumire pentru a se spune că e o lege negativă

„Nu este „legea defăimării’, și fac această precizare pentru că este importantă. S-a tot promovat această denumire, care de fapt nu este numele legii, pentru a se încerca să se spună că este o lege negativă. Nu, este o lege profund pozitivă, cu o abordare pozitivă. Toate criticile pe care probabil le-au făcut cu bună credință peste 95 % dintre cei care au reacționat, care au fost generate de unele prevederi din forma inițială a legii, au fost scoase prin amendamentele depuse de mine, pentru că spiritul și scopul legii este cu totul altul. Este liber atacul la politicieni”, a spus Dragnea, la România TV.

El a adăugat că, în privința amendamentelor care clarifică textul legii, ” a existat o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaților.

„Din păcate, aceasta este o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaților — că nu a pus de ieri raportul pe site-ul Parlamentului, care surprindea amendamentele adoptate, și nici nu a trimis raportul de ieri la deputați. Nu mai există niciun fel de prevedere care să poată să pună măcar sub semnul întrebării libertatea de exprimare, nici pe rețelele de socializare, nici în presă. (…) Îmi asum vina Camerei Deputaților care nu a pus la timp pe site aceste modificări, cine le va citi cu atenție o să vadă că, de fapt, temerile nu mai au bază în lege „, a precizat președintele PSD.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, mesaj pentru Crin Antonescu după semnarea protocolului cu ALDE şi UNPR

În ceea ce privește noutatea acestei legi, Liviu Dragnea a subliniat că aceasta constă în promovarea spiritului și demnității umane prin toleranța prin educație.

„Până acum, toată legislația în materie avea caracter coercitiv, sancționatoriu. (…) Nu cred că putem uita ceea ce s-a întâmplat în România în 1990, la Târgu Mureș. Nu cred că nu înțelegem și nu vedem ce se întâmplă în lume, când și acum în urma unor războaie etnice și culturale, mor sute de mii de oameni și, din păcate, nu se termină. (…) România este o insulă de stabilitate și de toleranță, trebuie să o păstrăm așa. Această lege nu urmărește să dea amenzi. (…) Are un singur articol care definește defăimarea. (…) Este foarte important să inducem copiilor noștri sentimentul de toleranță”, a detaliat Dragnea.

Ca argument, liderul PSD spune că niciodată nu se poate ști dacă „unii bine instruiți nu pot genera un fenomen de masă” împotriva unor grupuri religioase, etnice, dezbinare care ulterior nu se mai poate repara.

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

DailyBusiness
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Vlad Pascu s-a panicat și își joacă ultima carte: ”Nu era atât de drogat”. Cererea bizară care îi putea aduce o pedeapsă mai mică
Capital.ro
S-a dat ordin de la Parchetul General. Decizie pentru Călin Georgescu. Judecătorii au aprobat
Playtech.ro
Schimbări uriașe la sănătate. Ce români pot pierde calitatea de asigurat și ce modificări apar la contribuții
DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Adevarul
Momentul în care o clădire din centrul Teheranului este spulberată de o rachetă lansată de armata israeliană
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Cea mai bună metodă pentru a păcăli canicula. Te răcorești imediat
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Ce a făcut Mihai Leu atunci când a aflat că are cancer. Campionul a sperat până în ultima clipă că va învinge boala
Cancan.ro
Detaliul ȘOCANT găsit în telefonul italianului ucis de urs, pe Transfăgărășan. Anchetatorii au rămas uluiți!
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de case. Nu pot interveni. Lege dacă o altă mașină a parcat în dreptul curții
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
VIDEO Un bărbat a fost ucis de urs, pe Transfăgărășan. Animalul l-a târât zeci de metri într-o râpă. Imagini terifiante cu cadavrul victimei
Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Cernea! Soțul Irinei Loghin este condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Momente dureroase la cimitirul Bellu, înainte ca fostul sportiv să fie dus la groapă
MediaFlux
Scoți bani de la bancomat? Urmează o nouă schimbare majoră
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ionel, viermele de primărie care vrea să ”șteargă” realitatea și presa