Dragnea răspunde UDMR: Ar trebui să fim mai calmi toţi. Nu am discutat intrarea la guvernare a PPDD VIDEO

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a spus cu s-a pus deocamdată problema cooptării la guvernare a PPDD şi a invitat partenerii din coaliţie la calm întrucât subiectul accederii partidului lui Dan Diaconescu este "ca drobul de sare".

10 iun. 2014, 15:56
Dragnea răspunde UDMR: Ar trebui să fim mai calmi toţi. Nu am discutat intrarea la guvernare a PPDD VIDEO

Invitat să comenteze opoziţia lui Kelemen Hunor la cooptarea PPDD în Guvern, Liviu Dragnea a răspuns: „Fiecare opinie contează, dar noi n-am ajuns la negocieri cu PPDD pentru intrare la guvernare. Ar trebui să fim mai calmi toţi. Eu înţeleg nemulţumirea, dar e cu drobul de sare. Noi n-am discutat cu PPDD intrarea la guvernare”.

Dragnea a spus că discuţiile cu PPDD ar putea, teoretic, să se desfăşoare pe trei paliere: colaborare la nivel local, la nivel parlamentar şi la nivel guvernamental. Deocamdată, s-a ajuns la primul nivel. „Se pare că nu sunt semne foarte bune. Avem probleme la Cluj, avem probleme la Braşov. Am văzut declaraţii şi la Gorj”, a spus Dragnea referindu-se la trei judeţe unde PPDD a preferat să colaboreze cu PNL-PDL.

Deşi a spus că va mai exista o discuţie cu liderii PPDD, Dragnea s-a arătat rezervat faţă de şansele perfectării unui acord. „Nu putem să mergem din groapă în groapă la colaborarea pe plan local şi să intrăm în discuţii pe celelalte paliere”, a spus pesedistul.

Întrebat dacă i s-a cerut din partea partenerilor de coaliţie guvernamentală să stopeze tratativele cu PPDD, Dragnea a răspuns: „PSD nu-i un partid de mâna a doua ca să-i ceară cineva ferm acest lucru. Noi nu cerem partenerilor noştri asemenea acţiuni şi nici ei nu ne cer nouă”.

UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că intrarea partidului lui DD în Guvern ar fi „un dezastru” din punct de vedere al imaginii. Şi UNPR a anunţat zilele trecute că nu vrea ca PP-DD să facă parte din Guvernul Ponta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, nu este oportună cooptarea PP-DD la guvernare.

„Din punct de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie. Pe plan local, fiecare face fel de fel de înţelegeri, asta e o altă discuţie. Dar, la nivel guvernamental, în coaliţie, nu sunt de acord şi cred că ar fi o greşeală „, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că premierul Victor Ponta îi cunoaşte punctul de vedere, dar decizia îi aparţine acestuia şi PSD.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că deocamdată subiectul includerii PP-DD în coaliţia de guvernământ nu a fost abordat în cadrul reuniunii liderilor PSD, UNPR, PC şi UDMR de marţi, chestiunea urmând să fie discutată săptămâna viitoare, în funcţie de cum se vor finaliza discuţiile cu PP-DD. Ponta a refuzat să facă orice comentariu legat de afirmaţia lui Kelemen Hunor, potrivit căruia cooptarea PP-DD la guvernare ar fi „un dezastru de imagine”.

Victor Ponta a precizat că un eventual acord bilateral PSD-PPDD va fi supus discuţiei şi celorlalţi parteneri ai PSD din coaliţia de guvernământ. „Nu avem încă nici un rezultat şi o să discutăm săptămâna viitoare. Vom discuta împreună toate schimbările în Guvern”, a declarat Ponta.

Acesta a adăugat că în ultimele zile nu au mai existat negocieri între social-democraţi şi partidul lui Dan Diaconescu, acestea urmând să fie reluate cu Liviu Dragnea reprezentând PSD.