Dragnea se aşteaptă să fie condamnat la închisoare cu executare: Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu mai are aşteptări legat de apelul la decizia de condamnare a sa la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, el susţinând că, cel puţin în ceea ce îl priveşte, justiţia este oarbă. "Eu să mă mai duc cu credinţa că în România nu poţi fi condamnat nevinovat, nu", a susţinut liderul PSD.

30 sept. 2018, 18:51

„Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs. Cel puţin în ceea ce mă priveşte, justiţia este oarbă, după ce am primit a doua condamnare fără nicio probă. Să spui că nu sunt probe şi să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, să trimiţi în închisoare un om fără probe, iertaţi-mă, dar.. Asta înseamnă lovituri asupra statului de drept în România. Când vezi că se întâmplă lucrurile astea, ce să mai pui în rezervorul de încredere? Când ştii că sunt dosare pe care le au magistraţii, te duci cu gândul că nu toate deciziile se iau pe libera conştiinţă. Au fost multe informaţii care au ajuns la mine înainte de termen, dar nu le-am dat importanţă”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

El a mai susţinut că s-a înşelat atunci când a spus că nu poate fi condamnat fără probe.

„M-am înşelat. (…) Trebuie să mă gândesc cu ce avocat să merg (la judecarea apelului -n.r.). (…) eu să mă mai duc cu credinţa că în România nu poţi fi condamnat nevinovat, nu. Proiectul politic al Iohannis, al PNL şi al USR este să dispară Liviu Dragnea. Demonizare, demonizare, demonizare. Eu nu am făcut nimic rău. Dar miza este guvernarea”, a afirmat liderul PSD.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecători P1 – Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Citeşte şi Dragnea: Câteva sute de mii de euro stau în continuare în conturile lui Iohannis pentru că statul român nu e în stare să-i recupereze

 

loading...
Partenerii noștri