Dragnea şi Cîmpeanu anunţă încheierea procedurilor de achiziţie pentru încă 100 de microbuze şcolare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, şi ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, au anunţat, marţi, încheierea procedurilor de achiziţie pentru cumpărarea a încă 100 de microbuze şcolare, de data aceasta cu o capacitate de 28+2 locuri, potrivit Agerpres.

03 feb. 2015, 11:47
Dragnea şi Cîmpeanu anunţă încheierea procedurilor de achiziţie pentru încă 100 de microbuze şcolare

„Astăzi constructorul a venit să prezinte prototipul acestui microbuz pentru elevi de 28 de locuri plus ghid plus şofer (…). Asta este procedura legală, prototipul este analizat de către comisia tehnică. El trebuie să corespundă la rigoare cu condiţiile din caietul de sarcini. Are sisteme de siguranţă aşa cum au fost trecute în caietul de sarcini. Are în plus un sistem auxiliar de încălzire. Chiar dacă motorul este oprit, există un sistem auxiliar cu sursă de curent separată şi chiar şi o sursă de carburant separată, ceea ce este important. Ca şi aspect arată foarte bine, ca şi confort este foarte confortabil, are două punţi pe spate, 160 de cai putere, 8,83 m lungime, 2,27 m lăţime”, a afirmat Dragnea.

El a spus că microbuzul este gândit să meargă inclusiv pe drumuri accidentate. Ministrul a precizat că numărul de 100 de microbuze a fost determinat de solicitările care au venit din teritoriu.

„Pe lângă solicitările de 16+1, cele standard, după prima tranşă au venit solicitări din localităţi şi pentru capacitate mai mare, respectiv 28+2. Deci sunt 100 şi ele vor fi repartizate în funcţie de ceea ce am primit ca şi solicitări. Dacă se vor înmulţi solicitările, ceea ce este foarte posibil la noi, va fi realizată o prioritizare”, a arătat Dragnea.

Acesta a adăugat că microbuzele au fost achiziţionate prin licitaţie electronică.

„A fost făcută licitaţia electronică. Am înţeles că au câştigat mai multe firme (…), au fost trei loturi, fiecare lot a fost scos la licitaţie electronică şi la fiecare lot au câştigat unii sau alţii. Deci nu a fost făcută o licitaţie pe toate microbuzele, au fost grupate pe loturi”, a explicat Liviu Dragnea.

La rândul său, Sorin Cîmpeanu a declarat că, în paralel, dincolo de microbuzele cumpărate în primele două etape de achiziţie, se lansează licitaţia pentru alte 1016, inclusiv pentru microbuzele amenajate pentru elevii cu nevoi speciale şi cele destinate cluburilor sportive şcolare.

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale, în prima etapă au fost livrate 500 de microbuze de 16+1 locuri. În etapa a doua, într-un prim lot a fost încheiată procedura de achiziţie pentru 365 de microbuze de 16+1 locuri urmând ca acestea să fie livrate până în luna martie, iar în cazul celui de-al doilea lot, de 100 de microbuze de 28+1, prezentat marţi de Liviu Dragnea şi Sorin Câmpeanu, a fost deja încheiată procedura de achiziţie, urmând ca ele să fie livrate.