Dragnea şi Tăriceanu au discutat despre o moţiune de cenzură: E posibil ca Iohannis să-l propună premier tot pe Cioloş

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, din nou, Guvernul Ciolos, afirmand ca se intreaba daca membrii Executivului "stiu si nu vor sa faca sau nu stiu si sunt incompetenti". Intrebat de ce nu depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului tehnocrat, liderul PSD a spus ca a inceput aceasta discutie cu Calin Popescu Tariceanu, Valeriu Steriu si cu colegii sai din partid, dar ca este posibil ca presedintele Iohannis sa-l propuna din nou premier pe Dacian Ciolos.

24 mai 2016, 19:18
Dragnea şi Tăriceanu au discutat despre o moţiune de cenzură: E posibil ca Iohannis să-l propună premier tot pe Cioloş

In legatura cu o posibila motiune de cenzura, Liviu Dragnea spune ca „inca nu avem siguranta ca atunci cand vom merge la Cotroceni, daca depunem motiune de cenzura si daca motiunea trece, domnul presedinte Iohannis nu ni-l propune din nou pe domnul Ciolos sau nu propune un alt tehnocrat, sa fie Guvernul tehnocrat 2 sau Guvernul tehnocrat reloaded, ‘guvernul meu’, oricum ar fi, si atunci sa ajungem din lac in put, (…), atunci chiar sa intram in instabilitate. Sa vina un guvern pe care iar nu o sa-l gestionam, un guvern care iar o sa stea cateva luni de zile sa populeze ministerele cu ministri carora o sa le trebuiasca doua – trei luni de zile sa inteleaga ce este cu ei pe acolo, pana ajungem la alegerile parlamentare. Inca nu avem acest raspuns ca daca acest guvern pica, presedintele Iohannis va propune, va desemna un prim ministru care vine din propunerile partidelor politice ca sa formeze un guvern care sa isi asume aceste responsabilitati„, potrivit Agerpres.

Dragnea a facut aceste afirmatii in timpul unei intalniri electorale cu simpatizanti ai PSD la Cugir, el sustinand ca in Guvernul Ponta s-a luat decizia „ca toate investitiile din administratia locala sa se stranga intr-un singur loc, ca sa stie guvernul ce se intampla cu aceste investitii si sa poti construi un program sanatos, facut de catre un guvern sanatos la cap, nu cum e acum”.

Eu cred ca romanii vor intelege ca acest ciclu nu mai poate functiona asa, ca Romania pierde multe sanse, pierde oportunitati si ajungem iarasi la experimente ca experimentul sub care ne aflam astazi, cu acest guvern de … tehnocrati. Tehnocrati, nu? Cu multi tehnocrati adevarati am vorbit in ultima perioada si care au spus ca le este rusine sa li se mai spuna tehnocrati, pentru ca vad ce se intampla la guvern. Si am inceput sa-mi pun serios intrebarea, de ceva timp, daca oamenii astia stiu sau nu stiu. Am zis ca poate nu stiu, poate sunt prosti. Dar daca nu e asa? Daca ei stiu ce au de facut, dar nu vor sa faca? Daca stiu ce au de facut, dar vor sa faca altceva?„, a conchis Liviu Dragnea.