Dragnea: Sunt zguduit de vestea atentatelor din Paris. Crimele laşe şi barbare au însângerat inima Europei

Partidul Social Democrat își afirmă voința de a lupta prin toate mijloacele politice și prin toate pârghiile legale împotriva terorismului, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, care transmite întreaga sa compasiune pentru victimele tragediei de la Paris.

14 nov. 2015, 14:24
Dragnea: Sunt zguduit de vestea atentatelor din Paris. Crimele laşe şi barbare au însângerat inima Europei

Sunt profund întristat și zguduit de vestea atacurilor teroriste din Paris. Crimele lașe și barbare au însângerat iar inima Europei, au lovit iar orașul care simbolizează lumina, cultura, deschiderea și toleranța. Atât eu, cât și Partidul Social Democrat ne exprimăm totala solidaritate cu locuitorii Parisului și cu autoritățile franceze în această nedreaptă încercare. Transmit întreaga mea compasiune pentru victimele acestei tragedii. Sunt alături de familiile care suferă și de întreaga Franță care plânge„, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Liderul PSD consideră că terorismul este un flagel care amenință tot mai puternic modul de viață european, bazat pe valori umaniste și creștine.

De aceea, trebuie să ducem o luptă fără rezerve împotriva terorismului și împotriva cauzelor lui. Prin vocea mea, Partidul Social Democrat își afirmă voința de a lupta prin toate mijloacele politice și prin toate pârghiile legale împotriva acestor amenințări sălbatice. Voi face tot ce depinde de mine pentru ca statul român să fie pregătit să înfrunte pericolul terorist și să poată sta alături de celelalte state în efortul comun de luptă contra terorii. Dumnezeu să-i aibă în paza sa pe toți cei loviți de această tragedie!„, a mai notat Dragnea.

În urma atentantelor sângeroase din Paris, 128 de persoane au murit, iar alte 200 sunt rănite. Paza a fost întărită la ambasadele din România. În acest moment, şefii de arme sunt reuniţi la Guvern pentru a lua măsuri de urgenţă. În faţa Ambasadei Franţei din Capitală a fost blocată circulaţia.

În Franţa este stare de urgenţă, iar oamenii sunt îndemnaţi să stea în case. Toate locurile publice au fost închise, iar manifestaţiile sunt interzise până cel mai devreme joi. Criminaliştii ridică acum dovezi de la locurile atacurilor cumplite.

CITEŞTE ŞI: România, îndoliată de cele mai sângeroase atentate. Cine sunt cei doi români morţi în Paris