Dragnea: Vom fi foarte aproape de COD ROŞU VIDEO

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că viscolul va fi foarte puternic miercuri şi că este posibil ca meteorologii să instituie COD ROŞU în judeţele afectate de ninsorile abundente şi de vânt.

28 ian. 2014, 09:48
Dragnea: Vom fi foarte aproape de COD ROŞU VIDEO

Vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat judeţul Buzău pentru a evalua rezultatele deszăpezirii la faţa locului. „Evoluţia este bună în condiţiile date. Faţă de 57 de localităţi izolate, azi dimineaţă mai erau patru comune şi 8-10 sate. Sperăm ca până dimineaţă să fie toate dezizolate pentru că de mâine dimineaţă vine al doilea val de viscol, se pare că la fel de puternic ca cel din zilele trecute”, a spus Dragnea.

Acesta i-a solicitat ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, să pregătească militari care să fie detaşaţi în localităţile care vor fi cel mai mult afectate de viscolul de miercuri.

Vicepremierul nu a exclus o nouă atenţionare de cod roşu în cursul zilei de miercuri. „Din ce am vorbit azi-dimineaţă cu şeful ANM, evoluţia va fi următoarea: va fi aceeaşi zonă afectată anterior sub cod portocaliu, după care vor urma şase ore de viscol foarte puternic. Deocamdată nu se ştie dacă se vor îndeplini toate cele trei condiţii pentru cod roşu, dar va fi foarte aproape”, a conchis Liviu Dragnea.

ANM a emis o avertizare de viscol cod portocaliu pentru perioada 29 ianuarie, orele 06.00- 23.00, pentru 14 judeţe, inclusiv Capitală, în timp ce 11 judeţe se vor afla sub incidenţa unui cod galben de viscol. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că 29 ianuarie, ora 23.00 – 30 ianuarie, ora 10.00, codul portocaliu se restrânge.

Membrii comandamentului de urgenţă au decis luni să declare starea de alertă în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, care au fost duminică, timp de şase ore, sub cod roşu de viscol.

VEZI ŞI Ce este STAREA DE ALERTĂ