Dragnea: Vom propune un proiect pentru construcţia de locuinţe de serviciu. Mai ales pentru medici, profesori

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a anunţat joi că va fi depus la Parlament un proiect de modificare a legii ANL, astfel încât să se reglementeze posibilitatea construirii de locuinţe de serviciu în special pentru magistraţi, pentru angajaţi din structurile de securitate naţională, profesori sau medici, transmite Agerpres.

29 ian. 2015, 17:23
Dragnea: Vom propune un proiect pentru construcţia de locuinţe de serviciu. Mai ales pentru medici, profesori

„Din păcate, în România nu mai există o legislaţie clară care să poată da posibilitatea ca o instituţie să poată să construiască locuinţe de serviciu şi există solicitări fireşti pentru acest lucru. Am început deja proiectul de modificare a legii ANL, pentru a putea construi şi locuinţe de serviciu în special pentru magistraţi, pentru cadrele militare, pentru angajaţi ai MAI, pentru alte structuri de siguranţă naţională, pentru medici, pentru profesori, precum şi pentru alte categorii care sunt supuse mobilităţii în interes de serviciu”, a afirmat Dragnea într-o conferinţă de presă, în care a prezentat priorităţile de investiţii ale MDRAP în domeniul locuinţelor.

Ministrul a dat ca exemplu situaţia de la Ministerul Apărării, care „are terenuri în administrare pe care le poate pune la dispoziţie să se realizeze aceste blocuri de locuinţe de serviciu”.

„Criteriile de repartizare vor fi stabilite de către instituţiile respective, nu de MDRAP. Vom face o procedură cadru care să fie adaptată de fiecare instituţie în parte”, a mai spus Dragnea.

Acesta a anunţat că principalele obiective ale MDRAP în acest an în domeniul locuinţelor vizează asigurarea necesarului de fond locativ pentru toate categoriile de solicitanţi (tineri, chiriaşi evacuaţi, categorii defavorizate, romi), precum şi asigurarea confortului termic pentru fondul imobiliar construit.

Potrivit lui Dragnea, în 2015 se vor finaliza peste 2.800 de locuinţe noi şi vor fi reabilitate termic mai mult de 1.300 de blocuri.