Dragoș-Cristian Dinu: Mă voi concentra pe sistemul de ansamblu pentru gestionarea fondurilor structurale

Noul ministru al Fondurilor Europene, Dragoș-Cristian Dinu, a declarat, vineri, presei, că în mandatul său se va concentra pe stabilirea sistemului de ansamblu pentru gestionarea fondurilor structurale și pe desemnarea autorităților de management.

28 oct. 2016, 10:46
Dragoș-Cristian Dinu: Mă voi concentra pe sistemul de ansamblu pentru gestionarea fondurilor structurale

„Mandatul e foarte scurt. Ceea ce-mi propun e să continui eforturile pe care le-am început ca parte a Guvernului Cioloș. Mă voi concentra pe stabilirea sistemului în ansamblu pentru gestionarea fondurilor structurale, în așa fel încât lucrurile să fie pregătite și într-adevăr funcționale pentru noul guvern. Mă voi concentra pe procesul de desemnare, în așa fel încât autoritățile de management să fie desemnate și pe îndeplinirea condiționalităților pe care le avem pe acordul de parteneriat”, a spus Dinu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, deocamdată nu e foarte relevant nivelul de absorbție a fondurilor europene.

„Nivelul de absorbție a fondurilor la acest moment nu este extrem de relevant, pentru că, ca o caracteristică a acestei perioade de programare, lucrurile au început un pic mai greu, abia jumătate din toate autoritățile de management din statele UE sunt acreditate, jumătate nu sunt; de asta nivelul de absorbție la acest moment nu este extrem de relevant. Eforturile până acum au fost concentrate îndeosebi pe zona de închidere, în așa fel încât să putem absorbi fondurile pe care le-am avut la dispoziție pentru perioada trecută. De asta, foarte multe eforturi au fost puse acolo și de la 50 și ceva, cât era la începutul anului, s-a ajuns undeva spre 80%. Acum, o să mă concentrez exclusiv pe zona de desemnare, ca lucrurile deja să meargă”, a menționat Dragoș-Cristian Dinu.

El a spus că prima sa vizită în calitate de ministru a făcut-o la Cluj și că urmează să ajungă la Zalău.

„Era o vizită pe care o planificasem, era o vizită împreună cu dl prim ministru la Zalău și pentru faptul că nu suntem departe, am zis să vizitez structurile regionale pe care le are Ministerul Fondurilor Europene, de asta am venit și la colegii de la OIRPOSDRU și la colegii de la Direcția Regională de Mediu’, a adăugat Dinu.