Dragoş Anastasiu: Măsurile fiscal-bugetare anunţate nu intră în şedinţa de Guvern de miercuri, ci vinerea viitoare

Coaliția pentru Dezvoltarea României a convenit cu premierul Mihai Tudose amânarea cu câteva zile a discutării de către Guvern a măsurilor fiscal-bugetare anunțate în ședința de joi, urmând să aibă loc o ședință specială a Executivului vinerea viitoare, a declarat reprezentantul CDR Dragoș Anastasiu, după o întâlnire cu prim-ministrul.

27 oct. 2017, 13:47
Dragoş Anastasiu: Măsurile fiscal-bugetare anunţate nu intră în şedinţa de Guvern de miercuri, ci vinerea viitoare

„Această întâlnire era stabilită dincolo de măsurile anunțate ieri ( joi — n.r.). Am discutat despre principii aici, pentru că noi nu am fost pregătiți cu lucruri foarte concrete și cu calcule făcute azi-noapte. Am discutat despre necesitatea predictibilității, am discutat despre îngrijorarea mediului de afaceri și despre tensiunea din mediul de afaceri atunci când se anunță lucrurile și peste noapte și cu implementare peste două luni și am convenit ca toate măsurile să nu intre în următoarea ședință de Guvern, de miercuri, să mai avem timp o săptămână pentru discuții și pentru șlefuiri și pentru calcule și să fie o ședință de Guvern specială pentru aceste măsuri vinerea viitoare. (…)

Premierul a acceptat această prelungire cu câteva zile, respectiv nu va intra în următoarea ședință de Guvern și va fi o ședință de Guvern separată”, a declarat Anastasiu, la finalul întrevederii pe care reprezentanții CDR au avut-o premierul Mihai Tudose la Vila Lac I.

El a adăugat că reprezentanții CDR vor avea o conferință de presă miercuri. „Vom avea acolo disponibilitate pentru a discuta și despre chestii mai concrete, dar pentru asta ne trebuie și nouă puțin timp”, a explicat Anastasiu, citat de Agerpres.

La întâlnirea CDR — Guvern, alături de prim-ministru a fost prezent vicepremierul Marcel Ciolacu.