Dragoş Băsescu, suspectat de trafic de influenţă, lăsat în CONTROL JUDICIAR pe o CAUŢIUNE de 10.000 de lei

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost lăsat liber de către procurorii DNA, fiind sub control judiciar pe cauţine, pe o perioadă de 60 de zile.

17 iun. 2015, 11:03

Dragoș Băsescu a fost adus cu mandat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetați omul de afaceri Sergiu Lucinschi, avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, procurorul Remus Jurj și un ofițer de poliție din DIICOT. La finalul celor cinci ore de audieri, nepotul lui Traian Băsescu a fost declarat suspect de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, Ciprian Nistor, condamnat definitiv în alt dosar al DNA, este suspect de complicitate la trafic de influenţă.

Controlul judiciar sub care se află fiul lui Mircea Băsescu presupune că acesta nu poate părăsi ţara şi va trebui, printre alte măsuri, să se prezinte de două ori la secţia de poliţie în raza căreia locuieşte. În plus, în următoarele zile Dragoş Băsescu trebuie să achite cauţiunea de 10.000 de lei stabilită. Acesta poate contesta măsura de control judiciar la instanţă.

Nepotul şi ginerele lui Traian Băsescu, audiaţi la DNA în acelaşi timp

Potrivit unor surse judiciare, Dragoș Băsescu s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Sandu Staicu la Clubul Pescariu, zona SPA, pentru a discuta despre rezolvarea problemelor judiciare ale acestuia din urmă într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT.

Dragoș Băsescu ar fi suspectat de trafic de influență, după ce ar fi cerut de la omul de afaceri Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare de la DIICOT, cunoscând persoane din domeniul justiției.

Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL, a fost reținut în martie 2014 de DIICOT pentru constituire de grup infracțional și spălare de bani, într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj.

Sursele citate au precizat că, după ce ÎCCJ a respins propunerea de arestare preventivă în cazul său, Sandu Staicu ar fi fost contactat de o persoană, cu care s-ar fi și întâlnit, și care i-a spus că Dragoș Băsescu îi propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT, printr-un complice — Ciprian Nistor.

Citeşte şi Dragoş Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a cerut MITĂ DE 1 MILION EURO

Aceleași surse au menționat că, ulterior, omul de afaceri ar fi stabilit o întâlnire cu Dragoș Băsescu la Clubul Pescariu, discuțiile purtându-se în zona SPA, respectiv la o saună.

Cu acel prilej, susțin sursele, Ciprian Nistor și Dragoș Băsescu i-au dat să citească o listă cu nume de firme și de persoane pe care Sandu Staicu le-a recunoscut ca fiind prezente în dosarul său. Lista cu date i-ar fi fost prezentată pentru a-l convinge că au acces la dosar și că au posibilitatea de a influența evoluția acestuia.

Tot cu această ocazie, Dragoș Băsescu ar fi pronunțat numele procurorului de caz, discuția continuând cu pretinderea a 500.000 euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv în urma contestației DIICOT și încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere, au arătat sursele citate.

Omul de afaceri le-ar fi spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, însă Dragoș Băsescu i-a propus ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță cu o firmă internațională pentru a nu trezi suspiciuni, prin care urma să achite suma pretinsă de un milion de euro eșalonat, în funcție de evoluția din dosar, pe o perioadă de până la 2 ani.


loading...
Partenerii noștri