Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Decizia a rămas definitivă

Fugarul Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paolo Fantauzzi. Sentinţa Curţii de Apel Napoli de a nu îl extrăda pe afacerist a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

30 nov. 2020, 20:46
Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Decizia a rămas definitivă
Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România

Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România. Fostul acţionar de la Dinamo figurează pe site-ul Poliţiei Române la persoane urmărite, fiind vizat de un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce, la începutul anului trecut, a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de detenţie efectivă în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi.

Citeşte şi: Dragoş Săvulescu, scrisoare deschisă către ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu: „De ce sunteţi dezamăgit când o ţară aplică legea?”

Dragoş Săvulescu nu va fi extrădat în România

Purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paolo Fantauzzi, a explicat pentru G4Media.ro că Justiţia din Napoli a luat două decizii în cazul lui Săvulescu.

Pe 15 septembrie 2020, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoș Săvulescu autorităților române (în conformitate cu articolul 18 bis, litera c, legea nr. 69/2005) şi a dispus recunoașterea și executarea în Italia a pedepsei românești de 5 ani și 6 luni închisoare.

Această sentință a devenit definitivă la 26.09.2020 deoarece părțile nu au făcut apel la Curtea Supremă”, a explicat Paolo Fantauzzi pentru sursa menţionată mai sus.

Mai departe, pe 13 octombrie 2020, după ce decizia de ne-extrădare în România a rămas definitivă prin ne-apelare de către procurorul italian, la cererea procurorului general al Republicii Italiene şi a avocaţilor lui Săvulescu, Curtea de Apel Napoli i-a aplicat acestuia decretul-lege de graţiere nr. 241/2006, i-a scăzut 3 ani din pedeapsă şi, rămânând cu doar 2 ani şi 6 luni (adică sub 3 ani), a dispus ispăşirea pedepsei cu suspendare.

Ministerul Justiției din România nu avea dreptul de a participa la procedurile pentru aplicarea grațierii și nici nu avea posibilitatea de a contesta dispoziția prin care iertarea a fost aplicată de Curtea de Apel din Napoli”, mai spune Paolo Fantauzzi.

Între timp, Dragoş Săvulescu postează pe reţelele de socializare imagini din Mykonos, cu Eros Ramazzotti, sau de la Hollywood, unde apare alături de Kevin Costner.

Dragoş Săvulescu şi Eros Ramazzotti