Dragoş Tănase, directorul RMGC: „Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră”

Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră, dacă proiectul se va implementa, iar proiectul va deveni un model de dezvoltare pentru alte exploatări din Munţii Apuseni, potrivit lui Dragoş Tănase, directorul general al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

30 sept. 2013, 09:08
Dragoş Tănase, directorul RMGC: „Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră”

Există un proiect tehnic gândit la cel mai înalt nivel tehnologic, astfel încât să existe zero riscuri de accident. Există garanţiile de proiectare, ca să nu se întâmple niciun accident. Roşia Montană va fi un model de dezvoltare minieră. România are multe resurse şi eu garantez că dacă proiectul se va implementa, el va deveni un model de dezvoltare, astfel încât România va spune da, putem să exploatăm şi celelalte resurse din Munţii Apuseni, pentru că suntem o ţară bogată în resurse, dacă implementăm aceleaşi tehnologii ca la Roşia Montană”, a declarat, la Digi24, Dragoş Tănase, directorul general al Roşia Montană Gold Corporation.

Mai mult, Dragoş Tănas a precizat că: „Nu vedem niciun motiv ca acest proiect să nu fie aprobat„.

Întrebat dacă ia în calcul renunţarea la proiect, Dragoş Tănase a răspuns: „Dacă acţionarii ajung la concluzia că au aşteptat destul fără să primească un răspuns, ei vor decide ce este de făcut. Investitorii s-au săturat de declaraţii, vor să vadă fapte, că se drumul la economie şi se dă de lucru la oameni”, a adăugat el.

Directorul Roşia Montană Gold Corporation a mai spus că mulţi dintre cei care se opun exploatării aurului cu cianuri sunt slab pregătiţi sau au primit date trunchiate despre proiectul minier.