Dragoş Tudorache a predat ministerul noului ministru: Mă întorc la familie, azi plec la Bruxelles

Fostul ministru de Interne, Dragoş Tudorache s-a întâlnit, joi dimineaţă, cu noul ministru, Carmen Dan, pe care a informat-o în legătură cu chestiunile curente din MAI. Tudorache a spus că se întoarce la postul de la Comisia Europeană din Bruxelles, oraş în care locuieşte şi familia sa.

05 ian. 2017, 08:52
Dragoş Tudorache a predat ministerul noului ministru: Mă întorc la familie, azi plec la Bruxelles

”Întâlnirea a durat aproape o oră. Am avut o discuţie pe toate dosarele importante care sunt în lucru, pe toate chestiunile sensibile, inclusiv pe pregătirea pentru următoarele zile care vor fi mai dificile din punct de vedere al condiţiilor meteo. Din câte înţeleg, se va face şi un comandament de iarnă după-amiază pentru a se asigura la nivelul ministerului că răspunsul va fi cel adecvat”, a precizat Dragoş Tudorache, la plecarea din clădirea Ministerului de Interne.

Întrebat dacă are vreun regret legat de activitatea sa în guvernul Cioloş, Tudorache a răspuns: ”Regrete? Nu. În general nu am în viaţă. Eu sunt mulţumit de această perioadă, că am reuşit să demonstrăm că se poate în această ţară să e organizeze alegeri care să nu fie contestate şi este un lucru foarte important. Au fost şi momente mai dificile, dar eu cred că ministerul a reuşit să treacă prin ele cu bine.”

Fostul ministru va părăsi joi ţara urmând să-şi preia funcţia pe care a deţinut-o anterior la Comisia Europeană. ”Mă întorc înapoi la familie, la postul meu de la Comisia Europeană. Deja azi plec la Bruxelles”, a mai spus Tudorache, conform News.ro.

Noul ministru de Interne este Carmen Dan. La alegerile din 11 decembrie 2016, Carmen Daniela Dan a fost aleasă senator de Teleorman, ulterior fiind votată preşedinte al Comisiei Juridice din Senat. În perioada 15 iunie 2012 – 13 martie 2014, ea a fost subprefect al judeţului Teleorman, devenind ulterior prefect.

Din decembrie 2010 până în iunie 2012 a fost director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman din cadrul Consiliului Judeţean, iar din iulie 2002 până în decembrie 2010, Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic  la Serviciului Juridic şi Contencios din acelaşi Consiliu Judeţean.

Din noiembrie 2001 până în iulie 2002, a deţinut funcţia de „teller front office” la Raiffeisen – Agenţia Videle, iar din iulie 1996 până în noiembrie 2001, a fost referent la Banca Agricolă, Agenţia Videle.

Între septembrie 1990 şi iulie 1996, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost  secretară la Şcoala generală nr. 3 Videle, iar în perioada martie – septembrie 1990, a fost secretară la Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN).

Carmen Daniela Dan s-a născut la 9 octombrie 1970, în Bucureşti şi a absolvit în 1989 Liceul de filologie-istorie Zoia Kosmodemianskaia din Capitală. În iulie 2000 şi-a dat licenţa în drept la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, după ce a absolvit Facultatea de drept la Universitatea Ecologică Bucureşti. În perioada 2004 şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene la la Academia de Studii Economice Bucureşti.