Dragoş Tudorache, preşedinte executiv PLUS: „În mod cert, USR-PLUS va avea candidat pentru Palatul Cotroceni”

Președintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, își arată nemulțumirea și față de prestația lui Nicușor Dan, în fruntea Primăriei Capitalei.

06 iun. 2021, 23:47
Dragoş Tudorache, preşedinte executiv PLUS: „În mod cert, USR-PLUS va avea candidat pentru Palatul Cotroceni”

„Avem așteptări foarte mari de la Nicușor Dan. Susținerea comună pentru Nicușor Dan a însemnat un cost. Nicușor Dan are o responsabilitate față de bucureșteni. Sincer, inerția lui Nicușor Dan nu mi-o pot explica deloc. Nicușor Dan trebuie să explice de ce ezită să reformeze Primăria Capitalei.”, a declarat Dragoş Tudorache.

Dragoș Tudorache spune că propunerea lui Dacian Cioloș pentru Dan Barna de a nu se contracandida în perspectiva Congresului USR PLUS din octombrie a fost făcută ca să nu se genereze falii și sciziuni în interiorul partidului și afirmă că în mod cert, USR PLUS va avea un candidat la Președinție pentru 2024, conform AlephNews.

Liderul PLUS, Dragoș Tudorache, fost judecător, declară că în ceea ce privește Justiția trebuie încheiat capitolul amestecului politicului în sistemul judiciar, Justiția în serviciu public trebuie să fie un obiectiv de sistem, USR PLUS nu va da înapoi de la reformele promise în Justiție și nu a înțeles ce investighează SIIJ la Sectorul 1.

Dragoş Tudorache: „Unele grupări de crimă organizată erau protejate de DIPI”

În ceea ce privește continuarea luptei anticorupție, acesta a declarat: „La DNA, după ce a plecat doamna Koveși s-au văzut mai puține cauze mari. Nu am văzut achitările de 52,3%. Cu un astfel de procent de achitări, evident, este o problemă.”

Despre problemele de la Ministerul de Interne și evenimente gen Caracal, Onești, Arad, Dragoș Tudorache spune că desființarea DIPI a fost o decizie corectă pentru că instituția era ineficientă, dar acum așteaptă să vadă o reformă și o strategie în Ministerul de Interne : „S-a construit o legendă cu desființarea DIPI. MAI avea propriul serviciu secret, unora le convenea. DIPI era folosit și pentru a intimida adversarii politici. Crima organizată există în România de 30 de ani, era și când exista DIPI. Unele grupări de crimă organizată erau protejate de DIPI. Nu e o problemă de lipsă de atribuții în Ministerul de Interne. Ministerul de Interne are nevoie de o revoluție. Aștept să văd de la Ministerul de Interne o strategie.”

Citeşte şi: EXCLUSIV George Simion: „Ăsta este planul actualei guvernări, vânzarea ţării”