Drama de nedescris a unuia dintre cei mai mari actori români. Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea, unul dintre favoriții copiilor

Eugen Cristea a prezentat emisiunia „Feriți-vă de măgăruș”. Prima difuzare a emisiunii a avut loc în anul 1993 și a avut un real succes, mai ales în rândul celor mici.

18 apr. 2023, 11:23
Drama de nedescris a unuia dintre cei mai mari actori români. Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea, unul dintre favoriții copiilor

Eugen Cristea este unul dintre cei mai iubiți actori, în special de către copii. Acesta s-a născut la data de 18 aprilie 1952 și a absolvit Universitatea de Artă Teatrală în anul 1976. Alături de Marian Stere și de regretatul Dinu Gugiu, Eugen a prezentat emisiunia „Feriți-vă de măgăruș”. Aceasta era difuzată la televiziunea  națională, care a reprezentat o rampă de lansare pentru nenumărate vedete din industria muzicală, printre care Andreea Antonescu, Andreea Balan și Simona Nae sunt doar trei dintre artistele care cântau pentru telespectatorii show-ului.

Citește și: Eugen Iancu, după decizia din Dosarul Hexi Pharma: Nu avem niciun vinovat, dar au fost 1.000 de morţi per spital pentru că sălile de operaţie erau spălate cu apă de ploaie în loc de dezinfectant

Prima difuzare a emisiunii a avut loc în anul 1993 și a avut un real succes, mai ales în rândul celor mici. Aceasta era unul dintre cele mai frumoase momente din săptămână, Eugen Cristea reușind să fure atența tuturor cu cele mai interesante probleme de cultură generală și cu probele sale captivante. Cu toate că Eugen interpreta rolul m„negativ”, Măgărușul fiind cel care îi pedepsea pe copii, aceștia nu se lăsau deloc intimidați de el, iar atmosfera de sâmbătă dimineață era una plăcută pentru toată lumea. Ultima emisiune a fost difuzată în 1998, dar Eugen Cristea a rămas pentru noi tot „nenea cu măgăruşul”.

Cum trăiește acum Eugen Cristea

Ulterior Eugen Cristea a continuat să joace în filme și să fie prezent pe scenele teatrului, însă viața lui a fost una foarte complicată, fiind plină de încercări și neajunsuri. Cu mai mulți ani în urmă, acesta declara că locuiește într-o mică garsonieră din centrul orașului alături de soția sa. Acesta este căsătorit cu Crisina Deleanu de mai bine de 40 de ani, formând unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc.

Din nefericire, în anul 2017 acesta a suferit un accident vascular, iar din acel moment actorul a fost nevoit să fie extrem de atent în ceea ce privește stilul său de viața. Ia zilnic medicamentre și este obligat să verifice în fiecare dimineață glicemia și tensiunea, pentru a fi sigur că se află în parametrii optimi.

„Am un anume regim, dar nu țin cure de slăbire, am cam exclus carnea, din alimentație, și untul. Însă, o dată la două luni, tot mânânc puțin unt pe o felie de pâine intermediară, peste care presar niște sare, e foarte bun. Am mese regulate și consum îndeosebi lactate, salate și foarte multe fructe”, a mai spus actorul.

Cu toate că a fost unul dintre cei mai iubiți actori, rămânând în sufletele românilor, acesta are o pensie rușinos de mică, însă actorul nu se plânge.

„Nu avem mașină, nu avem vilă, nu avem piscină, nu avem pretenții, astfel că, cheltuielile noastre sunt foarte reduse. Lucrurile la noi au stat puțin diferit, datorită unor legi care au apărut înainte și de care beneficiem. Pensiile noastre depășesc 2000 de lei”, au mai spus spre final cei doi.

Citește și: Alegeri 2024, candidat surpriză la Prezidenţiale. Eugen Teodorovici: „Nu mă dezic, nu mă ascund”