Drama familiei care a omorât ursul. O fetiţă de doi ani se afla în maşină în momentul impactului: „Se trezeşte ţipând!”

Un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita şi a fost lăsat în agonie, ore în şir, pe marginea drumului. Lipsa de reacţie a autorităţilor a stârnit un val de controverse în mediul online, oamenii arătându-se revoltaţi de faptul că nimeni nu i-a curmat chinul bietului animal. Din păcate, teribilul accident nu a avut drept victimă doar ursul. O familie sărmană a rămas fără maşina de care are nevoie în fiecare zi, iar o fetiţă de doi ani, care se afla în automobil în momentul impactului, a rămas cu traume.  

20 nov. 2019, 13:45

Jurnalistul Vlad Ursuleanu povesteşte că a fost în vizită la familia care a lovit cu maşina ursul ce se afla pe drum, sâmbătă seara, în Harghita.

Şoferul, tatăl unei familii numeroase, se plânge că a rămas fără maşina de care are nevoie în fiecare zi şi că nimeni nu îl va despăgubi. Bărbatul spune că, în momentul impactului, în autoturism se afla şi fiica sa, o fetiţă de numai doi ani, care, din fericire, a scăpat nevătatămată. Totuşi, copila a făcut un atac de panică, iar noaptea se trezeşte ţipând că vine ursul.

Oamenii mai povestesc că trăiesc cu teama urşilor care s-au înmulţit excesiv în ultima vreme.

„Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul.

Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă.

Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul… ursul.

Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea.

Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni.

Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu’ Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați:

– Văd numai ursul.”, scrie Vlad Ursuleanu, pe Facebook.

Un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe marginea drumului, în timp ce veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant. Ulterior, animalul a fost împuşcat pentru a îi fi curmate suferinţele.