DRAMA fetei afgane cu ochi verzi, care a impresionat o lume întreagă

Publicat: Vineri, 27 Februarie 2015 13:00 // Actualizat: Vineri, 27 Februarie 2015 13:04 // Sursa: romaniatv.net

Fetiţa cu ochi verzi, care a cucerit o lume întreagă în urmă cu 30 de ani, după ce a apărut pe coperta celor de la National Geographic, revine în atenţia presei. De data aceasta, însă, pentru că are probleme cu legea. Presa internaţională relatează drama fetiţei afgane, acum femeie în toată firea, mamă a trei copii.

Este probabil unul dintre cele mai cunoscute chipuri din lume. Fetiţa cu ochii verzi, pătrunzători, expresivi, a devenit celebră după ce a ajuns, în 1985, pe coperta revistei National Geographic. Fotografia, realizată într-o tabără de refugiaţi din Pakistan, a fost făcută pe când fata avea doar 12 ani.

17 ani s-au chinuit cei de la National Geographic să-i dea de urmă. Au găsit-o până la urmă, în 2002, în Afganistan. Era măritată cu un brutar cu care avea trei fiice. Cu această ocazie, s-a aflat şi numele fetei afgane, simbol al refugiaţilor din toată lumea: Sharbat Gula.

La mai bine de 10 ani de la acel moment, ea revine în atenţia publicului, după ce autorităţile pakistaneze au descoperit că locuia în ţară în baza unor acte false. Ca afgană, Sharbat nu are voie să aibă acte de identitate pakistaneze, însă se pare că aceasta a reuşit să păcălească autorităţile. Un reporter France Presse a mers în cartierul din Peshawar, unde figurează că trăieşte Sharbat sub un nume fals, însă vecinii spun că ar fi dispărut din oraş în urmă cu o lună.

CITEŞTE ŞI: O româncă a câştigat concursul de fotografie al National Geographic Traveller

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 feb 15:03
...revine în atenţia presei. De data aceasta, însă, pentru că are probleme cu legea. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
27 feb 13:32
...href="http://netstiri.ro/social/campanie-de-prevenire-violentei-asupra-copiilor-94-din-cazuri-se-petrec-acasa_1278.html">copii, scrie romaniatv.net Este probabil unul dintre cele mai cunoscute chipuri din lume. Fetiţa cu ochii verzi, pătrunzători, expresivi, a...
27 feb 13:25
...în urmă cu 30 de ani, după ce a apărut pe coperta celor de la National Geographic, revine în atenţia …read more ...
27 feb 13:23
... Fetiţa cu ochi verzi, care a cucerit o lume întreagă în...
1
EUR
4.7601
RON
27 May
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H