DRAMĂ în baschet. Căpitanul celei mai bune naţionale a României, omorât de o bacterie luată din spital

Dragoș Nosievici, fostul căpitan al nationalei de baschet a Romaniei, a murit vineri dimineață, la vârsta de 76 de ani, într-un spital din Leverkusen. El fusese intenat pentru o fractură la şold, fiind operat cu introducerea a două şuruburi de titan pentru stabilizarea osului, însă o infecţie intraspitalicească i-a fost fatală.

11 iul. 2014, 17:09
DRAMĂ în baschet. Căpitanul celei mai bune naţionale a României, omorât de o bacterie luată din spital

Dragoş Nosievici a fost component al naţionalei de baschet la şase Campionate Europene, desfașurate între 1959-1969. La ediția din 1967 (Finlanda), naționala condusă de el în calitate de căpitan s-a clasat pe locul 5, cea mai buna performanță din istoria acestui sport. România a învins cu 88-85 Spania, 77-74 cu Belgia, 75-73 cu Iugoslavia, 83-64 cu Olanda, 63-57 cu Italia, fiind învinsă de Cehoslovacia, Polonia și Finlanda, pe care o bătuse în calificări.

Dragoş Nosievici a activat și ca antrenor, în Germania, la TuS 04 Leverkusen, fiind antrenor al actualului secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Carmen Tocală. Dragos Nosievici trăia de mulți ani la Leverkusen, unde a lucrat ca inginer la celebra companie farmaceutică Bayer.

Potrivit sportnews.ro, Nosievici (76 ani) a fost intenat pentru o fractură la şold, fiind operat cu introducerea a două şuruburi de titan pentru stabilizarea osului. Dar o infectie intra-spitalicească cu Klebsiella, un enterobacteriaceu care se izolează în materiile fecale, i-a pus capăt vieții.