Dramă în politică, primarul unei capitale cu 10 milioane de locuitori s-a sinucis. Şi-a închis telefonul şi a plecat pe munte

Primarul capitalei sud-coreene Seul, Park Won-soon a fost găsit mort vineri, informațiile preliminare ale poliției indicând că acesta s-ar fi sinucis relatează Korea Herald.

09 iul. 2020, 15:52

Trupul neînsuflețit al lui Park, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit pe Muntele Bukak la câteva ore după ce acesta a fost dat dispărut de către fiica sa. Potrivit acesteia, bărbatul ar fi plecat de acasă după-masa după ce „a vorbit ca și când și-a lăsat testamentul iar apoi și-a închis telefonul„. Cauza exactă a decesului este încă investigată.

Potrivit presei locale Park a fost acuzat recent de hărțuire sexuală după ce o fostă secretară a acestuia a depus o plângere la Poliția Metropolitană.

Citeşte şi Caz revoltător, abuzurile fizice ale antrenorului au împins o sportivă de 22 de ani la sinucidere. Toată lumea i-a ignorat plângerile

Un membru al partidului de guvernământ din Coreea de Sud, acesta era privit ca un potențial candidat pentru alegerile prezidențiale din 2022 înainte de izbucnirea scandalului.

Un fost avocat pentru drepturile omului și un activist civic, Park a militat pentru politici orientate înspre oameni și egalitate, făcând eforturi pentru controlarea prețurilor locuințelor din Seul și întărirea programelor sociale adresate tinerilor și vârstnicilor.