Dramă în urma incendiului de la un bloc din Constanţa. Un cadru militar este internat la Terapie Intensivă, iar familia sa şi-a pierdut toate bunurile

Un cadru militar s-a numărat printre persoanele care au ajuns la spital în urma incendiului provocat joi de un adolescent la un bloc din Constanţa, pentru care a fost reţinut.

17 dec. 2021, 21:33
Dramă în urma incendiului de la un bloc din Constanţa. Un cadru militar este internat la Terapie Intensivă, iar familia sa şi-a pierdut toate bunurile

Marian Cernica a fost singurul pacient, care a fost preluat pe cod roşu, fiind urgență majoră, şi a rămas internat. Bărbatul prezintă arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gr.II şi III pe 7% din suprafata corporală. Acesta este internat pe secția de chirurgie plastică/terapie intensivă. Deşi în momentul de față este intubat, starea sa este stabilă.

Marian este căsătorit şi are o fiică de 11 ani. Din casa lor, nu a mai rămas nimic, astfel încât colegii săi au făcut un apel pe pagina de Facebook pentru a-l ajuta, scrie Observatornews.

„Noaptea trecută, mai multe familii din municipiul Constanța au petrecut momente de spaimă, în urma incendiului izbucnit la un bloc care a ars ca o torță, fiind compromis aproape în întregime. La Spitalul Județean Constanța au fost transportați în total 9 pacienti (2 copii şi 7 adulți).

Citeşte şi: Adolescentul de 15 ani care a dat foc blocului din Constanţa, arestat la domiciliu

Un singur pacient a fost preluat pe cod roşu, fiind urgență majoră, şi a rămas internat. Este vorba despre camaradul nostru, Cernica Marian, care prezintă arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gr.II şi III pe 7 % din suprafata corporala. Acesta este internat pe secția de chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de față intubat, dar starea sa este stabilă.

Soția şi fetița camaradului nostru se află în afara oricărui pericol şi vor fi cazate la căminul de garnizoană C2. Colegul nostru are mare nevoie de ajutorul nostru, poate mai mult decât oricând! Camarazii din unitatea din care face parte s-au organizat deja pentru a-l ajuta şi l-au desemnat pe domnul Talpan Silviu să se ocupe cu strângerea fondurilor şi ajutoarelor atât financiare cât şi materiale.

Liga Militarilor Profesionişti doreşte să-l sprijine pe camaradul Cernica în aceste momente de grea încercare şi îi roagă pe toți membrii săi şi pe toți oamenii de bine să procedeze la fel. Să strângem rândurile, camarazi! Avem o viață de salvat! Să ne organizăm exemplar, cum doar noi, militarii, ştim să o facem, si sa il ajutam cum putem fiecare! Orice mic ajutor contează şi poate face diferența între speranță şi deznădejde”, au scris colegii militarului.

Citeşte şi: Ce-şi doresc studenţii de Moş Crăciun. Metoda ingenioasă pe care un student de la Poli i-a cerut Moşului să-i aducă doar… un 5 la examene