Drama lui Lucian Bute: Am dureri insuportabile, suferinţa mea e inimaginabilă

Într-o conferinţă de presă, Lucian Bute a declarat că nu poate boxa pe 25 mai, împotriva lui Jean Pascal, din cauza recidivei unei mini-fracturi, la braţul stâng.

08 mai 2013, 07:45
Drama lui Lucian Bute: Am dureri insuportabile, suferinţa mea e inimaginabilă

Din motive medicale, Lucian Bute a fost nevoit să anuleze meciul pe care ar fi trebuit să-l susţină pe 25 mai la Montreal, împotriva canadianului Jean Pascal, veste care a căzut ca un trăsnet pentru iubitorii boxului din România.

Cu lacrimi în ochi, pugilistul nostru s-a prezentat în faţa jurnaliştilor, explicând în amănunt motivele care l-au determinat să opereze această retragere. „După 300 de meciuri la amatori şi în 10 ani de box profesionist, este pentru prima dată când mă retrag înaintea unei lupte. Din respect pentru mine, pentru adversarul meu, pentru fanii mei, am fost nevoit să anulez lupta. Nu puteam fi la 100% din capacitate. Este foarte greu, suferinţa mea e inimaginabilă.

De săptămâna trecută am dureri insuportabile, care mă împiedică să boxez. Este vorba despre o recidivă a unei mini-fracturi suferită după meciul cu Glen Johnson, din noiembrie 2011. Şi atunci am simţit aceeaşi durere„, a spus Bute, citat de ziare.com.

Lucian Bute va fi operat la braţul stâng în perioada următoare, iar meciul cu Jean Pascal va fi reprogramat pentru toamna acestui an sau prima parte a lui 2014.

Într-un interviu pentru Mediafax, Bute a adăugat: „Medicii imi vor extrage nişte fragmente de os care îmi apasă pe tendoane şi astfel apar durerile. Va trebui sa port mâna în gips vreme de 6 săptămâni după care o atelă pe o perioadă cuprinsă între 8 şi 10 săptămâni, timp în care nu mă pot antrena.

Va urma apoi o perioadă de recuperare. Doctorii mi-au spus că dacă totul decurge bine, în luna august aş putea reîncepe antrenamentele„.